Gatvėse – itin modernūs radarai

Svarbu, Transportas

Klaipėdoje, Šiaurės prospekte, jau pastatytas naujausią technologinį žodį atitinkantis stacionarus greičio matuoklis – vienu metu ne tik galintis iki 160 m atstumu užfiksuoti 32 abiem kryptimis važiuojančias transporto priemones, bet ir nuolat filmuojantis. Tiesa, kol per šią savaitę atsiras įspėjamasis kelio ženklas, jis dar veikia tik testiniu režimu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Per gegužę miesto gatvėse atsiras dar du tokie radarai. Visi trys bus kilnojami ir konkrečios jų stovėjimo vietos priklausys nuo policijos pageidavimų.

Už du radarus Klaipėdos savivaldybė konkursą laimėjusiai įmonei „Technologinių paslaugų sprendimai” atseikės 86 878 eurus. Trečiasis nekainuos nieko, nes jis pakeitė dar garantinio laikotarpiu metu nepataisomai sugedusį senąjį prietaisą.

Savivaldybės administracijos Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis teigė, kad tokie greičio matuokliai atskiria ir transporto gabaritus, tad gali būti naudojami kontroliuoti, kaip vairuotojai laikosi reikalavimo nevažiuoti A juosta.

„Kitas svarbus dalykas yra tai, kad šie prietaisai filmuoja. Tad jei anksčiau policijai būdavo gana sunku nuotraukomis įrodyti raudonos šviesos kirtimo faktą, dabar klausimų nebeliks.  Kadangi jis fiksuos visas pravažiuojančias mašinas, iš jo bus labai lengva ištraukti duomenis apie eismo intensyvumą bet kuriuo metu. Taip pat pagal nuskaitomus mašinų numerius automatiškai fiksuojami techninės apžiūros ir draudimo duomenys”, – sakė tarnautojas.

Pasak jo, likusieji du matuokliai turėtų būti pastatyti per gegužę ir tada mieste iš viso bus 7 veikiantys radarai.

Pagal trejus metus – iki 2020 m. spalio galiojančią sutartį „Technologinių paslaugų sprendimams” Savivaldybė už greičio matuoklių priežiūrą turės sumokėti 172 491 eurą. Pusė baudų sumos už mieste greičio matuokliais užfiksuotus pažeidimus atitenka valstybei, pusė – Savivaldybės biudžetui.

2 Comments

  1. Asams

    Tikiesi, kad kas nors į tave įsitėkš? Labai juokinga!O jei tuo metu kirs gatvę tavo vaikai?

    Reply
  2. asai

    na tikekimes kas nors juos nupjaus 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Spyglys

Kuriam Klaipėdos ponui prireikė žaliosios vejos?*

Smalsūs žmonės pastebi, kad nuo Šiaurės prospekto šlaitų dailiai nuimama žalioji veja ir dar dailiau parengiama išvežti. Ir spėlioja, kurio ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas

Sudūlėjo Šiaurės prospekto požeminės komunikacijos (atnaujinta)

74 milijonus litų kainavusio Šiaurės prospekto dalyje nučiuožė šlaitai, o seniau nutiestoje jo atkarpoje jau susidėvėjo požeminės vandens nuotekų sistemos.  ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This