Naujajame turguje – tušti prekystaliai

Svarbu, Verslas

2 milijonus eurų atsiėjusi Naujojo turgaus rekonstrukcija prekybininkams įspūdžio nedaro: turgaus dieną, šeštadienį, čia apsilankiusią „Atviros Klaipėdos” žurnalistę pasitiko tiesiogine to žodžio prasme tušti lauko prekystaliai.

Turgaus dieną lauko prekyvietėse prekiaujančius galima buvo suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Perkančiųjų nebuvo nė tiek. Palmiros Mart nuotr.

Pačios užaugintais pirmaisiais žalumynais čia prekiavo vos viena moteris. Dar pora vyrų pardavinėjo praėjusių metų bulves ir vos dvi prekeivės turėjo įprastų atvežtinių vaisių ir daržovių. O norinčiųjų įsigyti šių kuklių gėrybių išvis nesimatė: situacija visai nepriminė ankstesnių metų šiuo laiku, kai senieji prekystaliai jau paprastai būdavo nukloti sodininkų- daržininkų užaugintomis ankstyvosiomis daržovėmis.

Tris svogūnų ir pora špinatų pundelių ant tuščio prekystalio pasidėjusi inteligentiška moteris, nepanorusi, kad būtų skelbiamas net jos vardas, paklausta, kur dingo kiti prekiautojai, tik trūktelėjo pečiais. Jos teigimu, savo užaugintomis gėrybėmis prekiaujančioms močiutėms mokėti už vietą 4 eurus 50 centų per dieną yra per brangu. Moteris pasiūlė žurnalistei suskaičiuoti, kiek ji turi parduoti svogūnų pundelių, kurių vienas kainuoja 30 centų, kad galėtų vien tik susimokėti nuomą.

Tačiau moteris visgi daugiau priekaištų turėjo ne nuomos mokesčio padidėjimui, o, jos teigimu, visiškai lauko prekybai nepritaikyto naujosios turgavietės stogo projektuotojams.

„Pažiūrėkit, ką jie padarė – iškėlė tą stogą aukščiausiai, jis mums nei lietaus, nei saulės neužstoja, pro šonus lietaus lašai krenta tiesiai ant prekystalio, o dėl tų „bangų” nuolat susidaro skersvėjai”, – sakė moteris, pridūrusi, kad galbūt šis modernus stogas ir atrodo gražiai, tačiau naudos iš jo čia prekiaujantiems žmonėms esą nėra jokios.

Tiesa, ji pripažino, kad patys prekystaliai po rekonstrukcijos tapo patogesni, po jais patogu ir prekes susidėti, ir atsisėsti ant naujų patogių suolų, tačiau daugiau jokių naujosios turgavietės privalumų po jos atnaujinimo ji teigė nematanti.

Beje, naujuoju nepatogiu stogu mums skundėsi ir balandžio 25-ąją gėlėmis prekiavusi Sigita, kai Naujojo turgaus atidaryme -pristatyme lankėsi ir miesto vadovai. Ji tada irgi minėjo apie čia nuolat pučiančius skersvėjus.

UAB „Naujasis turgus” direktoriaus Viačeslavo Karmanovo prognozės, jog, atšilus orams, atsiras ir norinčiųjų prekiauti lauke, kol kas neišsipildė, Palmiros Mart nuotr.

Tąsyk UAB „Naujasis turgus” direktorius Viačeslavas  Karmanovas, vardindamas naujosios turgavietės išskirtinumų ir modernumą, dėl tuščių prekystalių žurnalistus ramino, teigdamas, jog atšilus orams atsiras norinčiųjų prekiauti savo sodos bei daržo gėrybėmis ir čia.

Deja, bet kol kas šios optimistinės direktoriaus prognozės, panašu, neišsipildė.

Palmiros Mart nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senajame turguje bręsta dideli pokyčiai

Abi savivaldybei priklausančias turgavietes valdanti UAB Naujasis turgus jau daugiau nei prieš mėnesį užbaigė aukcioną, kuriame pardavinėjo dviaukštį sovietmečiu pastatytą ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

Spyglys

Vietoj Senojo turgaus bus uostas*

„Norime iš Senojo turgaus padaryti kultūros uostą” ,- iškilmingai pareiškė UAB  „Naujasis turgus” direktorius Viačeslavas Karmanovas Finansų ir ekonomikos komiteto ...
2023-05-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Klaipėdos energijos" vadovui teks pakovoti dėl išlikimo (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija” valdyba nusprendė nepasinaudoti įstatyme numatyta teise pratęsti generalinio direktoriaus Antano Katino įgaliojimų antrai kadencijai ...
2022-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This