Balsų Klaipėdoje neperskaičiuos

Politika, Svarbu

Klaipėdos rinkimų komisija antradienio vakarą atmetė visus tris gautus prašymus perskaičiuoti savivaldos rinkimų biuletenius. Vieno iš jų autorius – į antrąjį rinkimų turų vos per plauką nepatekęs Remigijus Žemaitaitis – teigia, jog tokio sprendimo neskųs, nors ir mano, kad nepasieita be piktos konkurentų valios.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininko Adolfo Gritėno, prašymus perskaičiuoti balsus be R. Žemaitaičio dar buvo pateikusios Laisvės bei Socialdemokratų partijos. Pastarosios iš esmės dėstė argumentus dėl neva per didelio negaliojančių biuletenių skaičiaus, taip pat esą buvo per didelis biuletenių su nereitinguotais kandidatais skaičius. R. Žemaitaitis manė, kad gali būti pažeidimų balsuojant iš anksto. Konkrečiai buvo minima, kad išankstinis balsavimas vienoje iš Klaipėdos ligonių turėjo vykti kovo 1 d., o realiai vyko diena vėliau.

Anot A. Gritėno, sprendimas atsisakyti perskaičiuoti biuletenius buvo priimtas beveik vienbalsiai – tik viena komisijos narė balsuojant dėl socialdemokratų argumentų turėjo kitokią nuomonę.

Komisijos pirmininko teigimu, negaliojančių biuletenių procentas Klaipėdoje mero rinkimų atveju yra net mažesnis nei Lietuvos vidurkis – atitinkamai 1,85 ir 2,1 proc. Tarybos rinkimuose skiriasi tik dešimtosios procento dalys.

„Ligoninėje balsavimo data buvo pakeista jos vadovų prašymu. Tai susiję su tuo, kad ligoninėse keičiasi pacientai, ir siekiama, kad balsavimas būtų patogesnis. Be to, iš anksto buvo pranešta ir stebėtojams“, – sakė Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas.

Anot jo, vienas iš skundo elementų buvo pagrįstas, ko gero, išgalvota istorija, nes minėta, kad neva balsuoti už socialdemokratus agitavo komisijos narys, kuris pats atstovavo Darbo partijai. Visgi ir tai buvo tiriama – apklausiami ligoninės, komisijos atstovai.

Galiausiai A. Gritėnas akcentavo, kad šiais metais rinkimų stebėtojams išduotų pažymėjimų skaičius – apie 350 – buvo rekordinis per nemažą laikotarpį dirbant tokį darbą apimančią jo patirtį.

„Visose rinkimų apylinkėse, kur yra stebėtojai, ir jie pasirašo balsų skaičiavimo protokolą. Niekur nebuvo jokių pastabų. Tai irgi rodo, kad rinkimai vyko sklandžiai ir tvarkingai”, – sakė pirmininkas.

Pasak jo, Klaipėdos komisijos sprendimas gali būti skundžiamas Vyriausiajai rinkimų komisijai, bet tik ta pačia apimtimi – nepridedant jokių kitų argumentų.

R. Žemaitaitis antradienio vakarą „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad tokio sprendimo neskųs.

„Matosi, kad įsakymas buvo duotas iš aukščiau. Bet daugiau jokių įrodymų nepridėsi. Galėtų nebent tarnybos, kurios klausėsi pokalbių, juos paviešinti”, – sakė R. Žemaitaitis, surinkęs 10212 balsus (į antrą turą patekęs konservatorius Audrius Petrošius gavo 10421 balsą).

Jis pakartojo, kad apie savo sprendimą, ar dirbti miesto Taryboje, į kurią iškovojo mandatą, priims po partijos „Laisvė ir teisingumas” prezidiumo posėdžio, kuris esą vyks vėliau nei jis manė, jau po antrojo turo.

11 Comments

  1. Tai įrido

    Ir parodo kas yra komisijos šeimininkas

    Reply
  2. Anonimas

    Prie šiuolaikiniu tehnologijų ne tik vėliava bet ir būri nuogų panelių galima padaryti , kas gali paneigti kad čia ne montažas .

    Reply
    • O jo joi..

      Koks dar montažas,Vaitkus jau atsipraše !

  3. Centro vaikis

    Neteisingą partiją atstovauja ponas Remigijus, oi neteisingą…

    Reply
  4. taigi

    Pasaulio pabaiga.Įsijungiau šiandien,pažiūrėjau,akm ta ruzų vėliava virš galvos,ar nėra gražių vaizdų su jūra,laivais,tai specialiai padaryta, pritraukt aišku kieno balsus,ne veltui ūžia Lietuva visa…ir dar labai pona s Vaitkus arogantiškas,kalba trafaretiniais sakiniais,paruoštukais,tyčiojasi iš vedėjos suklydus jai žodelį,ne ne..ačiū .Įdomu,kodėl jį išmetė iš uosto,etikos komisija pripažino pažeidimus ir teismas atmetė jo skindus…Nekvepia.

    Reply
  5. VIDEO..

    Oi…chi-chi..Prisidirbo p.Vaitkus su ta rusijos veliava ant sienos…tipo pats „nepastebejo”?…žadejo visu atsiprašyti.

    Reply
  6. Klaipėdietis

    kas galėtų paneigti. jog jeigu perskaičiuoti būtų prašes Pereošius. Būtų ir perskaičiuota 🙂

    Reply
    • Anonimas

      Niekas, kaip ir niekas negalėtų paneigti jog ateivių nėra ??

    • Tas pats

      Ir durnam buvo aišku, kad neleis perskaičiuoti, , o klastojimo galimybe aš tikiu. Kita vertus, , tikiu , kad bet kokioje situacijoje meru rinks Vaitkui, šios dienos debatai aiškiai parodė kiekvieno pretendento gebėjimus.

    • Ar tas, ar anas, nelabai svarbu.

      Svarbu tai, kad dirbtų Klaipėdos gyventojų gerovei, o ne savo ir bendrapartiečių kišenei. Be to, gal prie naujo mero nebeliks tų nesąmonių su mokamu parkavimu mieste ir šalia jo, gal baigsis tas kvailas gatvių siaurinimas, ir gal praplatins daugiabučių kiemus, kad būtų kur po darbų grįžus pasistatyti automobilį.

    • Petrolhedai

      Ane? Galvojat, kad panaikinus parkavimo mokestį ir padarius daugiau parkavimo vietų išsispręs problema? Neišsispręs, tik atsiras daugiau automobilių ir norėsite dar daugiau parkavimo vietų. Panaikinus parkavimo mokestį bus dar didesnė problema centrinėje dalyje nes tik dėl parkavimo mokesčio dalis keliaujančių skaičiuoja ir nusprendžia į darbą vykti autobusu ar pėsčiomis. Be parkavimo mokesčio tik atsirastu dar daugiau važiuojančių, dar daugiau kamščių ir dar mažiau vietos visiems. Prieš komentuodami pagalvokite.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis atsisako Seimo nario mandato

Priesaiką sulaužęs ir šiurkščiai Konstituciją pažeidęs parlamentaras Remigijus Žemaitaitis atsisako Seimo nario mandato. Pirmadienį politikas pateikė prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This