Galutinis taškas: Klaipėdoje atsisakyta tik dviejų mandatų

Politika, Svarbu

Pirmadienis buvo paskutinė diena, kai naujos kadencijos Klaipėdos miesto tarybos mandatus iškovoję politikai galėjo persigalvoti ir paprašyti, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) juos perleistų kitiems sąraše buvusiems kandidatams. Kadangi antradienį vykusio VRK posėdžio metu nebuvo nė vieno tokio klaipėdiečio prašymo, tapo galutinai aišku, jog balandžio 20-ąją priesaikos neduos tik du rinkėjų pasitikėjimą gavę politikai – Remigijus Žemaitaitis ir Jolita Andrijauskienė.

Remigijus Žemaitaitis ir Jolita Andrijauskienė

Apie tai, kad nedirbs Klaipėdos miesto taryboje partijos „Laisvė ir teisingumas” sąrašo lyderiu buvęs R. Žemaitaitis buvo pranešęs jau anksčiau.

„Neleido man palikti Seimo. Esminis argumentas yra tai, kad einant į valdančiąją daugumą reikia turėti ir Seimo narį. Taip pat norime išlikti parlamentine partija”, – tada „Atvirai Klaipėdai” aiškino politikas.

Paklaustas, ar nesijaučia apgavęs rinkėjus, jis tikino, kad dėl to dabar jaučiasi blogai, bet neva esminiai tikslai pasiekti – miesto valdyme nebus konservatorių, partija priėmė sprendimą Klaipėdoje atidaryti būstinę, kurioje dirbs ir jo patarėjas, tad klaipėdiečiai esą nebus palikti be dėmesio.

Sprendimą dėl jo mandato VRK priėmė dar kovo 30-ąją. Vietoje R. Žemaitaičio Taryboje dirbs Sergej Mažūga.

Balandžio 6-ąją analogišką sprendimą VRK priėmė dėl Jolitos Andrijauskienės, kandidatavusios su politiniu komitetu „Ištikimi Klaipėdai”. Ji po reitingavimo buvo nusileidusi iš antros į trečią vietą.

J. Andrijauskienė bet kokiu atveju turėjo rinktis ar dirbti miesto Taryboje, ar pasilikti dabartines Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos direktorės pareigos, nes jo pagal Rinkimų kodeksą yra nesuderinamos su tokiu mandatu. Visgi, pasak moters, jos apsisprendimą nulėmė nutikusi nelaimė.

„Esu fiziškai įkaltinta ir dar mažiausiai penkis mėnesius turėsiu nedarbingumą”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė ji.

Pašnekovės teigimu, skaudi nelaimė įvyko likus kelioms dienoms iki pirmojo rinkimų turo.

Vietoje J. Andrijauskienės miesto Taryboje dirbs Audrius Statkevičius.

Naujoje miesto Taryboje aštuonis mandatus turės „Ištikimi Klaipėdai”, po septynis „Laisvė ir teisingumas“ bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, po tris Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir Lietuvos socialdemokratų partija.

14 Comments

  1. jaučiu

    Labai pasiilgsime liberalų,žodžiu,buvusios valdžios, dar jaučiu-po 4 metų neliks jokių Remigučio chebrantų,pažiūrėkite seimo posėdžius ir suprasite,kas jis,ko jis siekia,kaip atstovauja kam,ko pasiekė,oi pamatysite.Gaila,kad prieš rinkimus nematėte,o tik klausėtės,ką jis skiedžia ir jumis manipuliuoja Klaipėdoje.

    Reply
  2. siaips

    ponas seimunas Žemaitaitis iki savivaldos tarybos darbo pradžios o geriau iki priesaikos turėtu užklausti p. S Mažuga kam priklauso Krymas ir ar Rusiją užpuolė Ukrainą ir vyksta karas ar tik Rusija vykdo spec. užduoti savo žemėms susigražinti ir viešai pakomentuoti gautus atsakymus iš busimo tarybos nario. O geriau kad busimasis tarybos narys tuos klausimus viešai atsakytu pvz per spauda.

    Reply
  3. Tomas

    Apgailėtini.

    Reply
  4. Nerijus

    „blogai jaučiuosi prieš rinkėjus…”!!!??? Mėšlavabali! O kaip ten tos tavo pusseserės,giminaitės,kas pažįstate „ŽVENKITE SUSIRIETĘ Į AKIS”- de..bi..lės!!! O tokiems mėšliams reikia keisti ĮSTATYMUS- renkiesi,tai lieki,automatiškai naikinti kitas (renkamas)vietas- kitaip gaunasi kiekvienas Agurkichas išlenda prieš rinkimus,pirmas sąraše o paskui dirbsiu ten KUR DAUGIAU PUTROS ĮPILA”!!!

    Reply
  5. Audrius Vaišvila

    Oi kaip jūs liberalų pasiilksite..

    Reply
  6. Arūnas

    Žemaitaitis šlykštus menkysta. Apgavikas, melagis, suvedžiojo bobutes ir ruskyną, o dabar mat konservatorių nebus. O, jie atvirkščiai per 4 metus lb dau Klaipėdai padarė, todėl ir rinkimuose pas mus gerai pasirodė. O, šitas menkysta savo melavimu tik viską sujaukė ir į valdžią atvedė uosto mafiją. Šlykštus tipas, abu su Vaitkum, fui.

    Reply
  7. plius minus

    Yra kaip yra ir jei taip leidžia mūsų Seimūnų apsisprendimas ( įstatyminės nuostatos ) , tai ko čia stebėtis. Ir kol įstatymiškai nebus apibrėžta , kad esi išrinktas ir neini ten kur buvai išrinktas, tai partijai ar judėjimui nubraukiama reikšminga pinigų dotacijos dalis, bus kitaip.
    Sėkmės naujam Merui, nesvarbu balsavome už jį ar ne , tikėkimės POKYČIŲ į GERĄ .

    Reply
  8. FU FU.

    „Esminiai tikslai pasiekti,miesto valdyme nebus konservatoriu”…..apgailetinas,trenktas dibilas…

    Reply
    • Žemaitaitis

      Ne, jis tiesiog atspindi savo rinkėjų lūkestį. „Svarbu bet kas, tik ne koncervatoriai”. Nesvarbu kad dar blogiau bus ?
      LFG 500 eur/metus už sklypą prie jūros mokantys politikai, visokie teisti ir kitokie ant bangos pataikę keliautojai nieko miesto labui iki šiol nenuveikę ? bus įdomūs 4 m, laikykis Klaipėda!

  9. Stas

    Melage direktorė ,kaip jaustis vaikams ir tėvams,šiukšlių nešiotoja ,būk garbinga …..pasitrauk

    Reply
  10. Labiau tikėtinas scenarijus

    Manau labiau tikėtina, kad Andrijauskienė net neketino būti toj taryboj. Greičiau Vaitkus pasiūlė kokį vicemerės postą už pasirodymą sąraše ir dėja pačiu nelaiku ištiko ta nelaimė, dabar teks likti dyrike

    Reply
  11. Vincas

    Remigijui Žemaitaičiui ir jo partijai lb pasisekė Klaipėdoje, dabar viskas priklausys kaip dirbs ir apsisusk bedirbdami. Šansus turi lb didelius, po 12 metų dudoriaus, kuris nustukėno miestą, nauja valdžia turi didelius šansus.

    Reply
    • ezys

      kazkaip keistai jus cia rasot „dudorius” miesta nustekeno vienas, o sansa turi visa „valdzia” 🙂 nusiraminkite, kita kadencija Zemaitaicio partijos tik kvapelis gali likti toje „valdzioje”, nuo kurios ne tiek jau daug ir priklauso, kaip jums atrodo.

  12. taigi

    Sveikatos poniai direktorei,o šito galit nereklamuot,nusibodęs,iš jo neiko gero niekur,sujaukia ir tiek,jam rūpi tik savi reikaliukai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This