Kvapų tyrimų rezultatus žada birželį

Miestas, Svarbu

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamento atstovai teigia, kad nuo praėjusios savaitės vis imami šiaurinėje miesto dalyje sklindančių kvapų mėginiai.

Juos numatoma imti dar ir kitą savaitę, o modeliavimų rezultatų tikimasi sulaukti birželio pradžioje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Dirbame išsijuosę”

Molo gatvės (Melnragės) seniūnaitė Marija Kalendė „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad apie ketvirtadienio vidurdienį šioje Klaipėdos dalyje buvo jaučiamas itin stiprus ir bjaurus kvapas, primenantis sklindantį iš kanalizacijos.

„Kreipusis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą teko išgirsti, kad visų matavimų limitas jau yra išnaudotas”, – sakė M. Kalendė.

Tačiau NVSC Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė suskubo paneigti, kad taip tikrai nėra ir jokie limitai neišnaudoti.

„Kaip tik dabar dirbame išsijuosę, nes buvo laukiama gero oro, kai itin palankios sąlygos garuoti produktams. Yra iškviesta laboratorija. Mėginiai buvo imami antradienį, šiandien (ketvirtadienį – autor. past.), praėjusią savaitę, dar bus imami ir ateinančią savaitę. Vėliau jie bus išsiųsti į Vilnių, kur bus atliekami modeliavimai”, – sakė A. Šlepetienė.

Pasak jos, rezultatų tikimasi sulaukti birželio pradžioje.

Skundžiasi ir Vitė

Asociacija „Vitės bendruomenė” socialinio tinklo „Facebook” grupėje skelbia, jog šį pirmadienį raštu kreipėsi į NVSC, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentą ir AB „Klaipėdos nafta”.

Asociacijos valdybos pirmininko Ruslano Schneiderat pasirašytame rašte teigiama, kad gegužės 5 d. nuo 7 iki 14 val. ir gegužės 6 d. nuo 19 iki 21 val.  Vitės kvartalo gyventojai „negalėjo išeiti į lauką, naftos produktų kvapas buvo stipriai jaučiamas ir gyvenamosiose patalpose”.

Šiuo raštu prašoma įvertinti situaciją, imtis priemonių, kad būtų nutraukti „gyventojų teises pažeidžiantys veiksmai” ir skubiai įrengti „stacionarias naftos produktų oro taršos kontrolės ir matavimo priemones šalia AB „Klaipėdos nafta” ir besiribojančių gyvenamųjų teritorijų, kurios veiktų 24 val. per parą”.

Statys stotelę?

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas rengė susitikimus ir su „Klaipėdos naftos”, ir su Krovinių terminalo vadovais, kuri metu kalbėta apie kvapų kontrolę.

Abi įmonės sutinka prisidėti prie modernios kvapų matavimo stotelės, kuri identifikuotų kvapų šaltinį, įrengimo.

Meras teigė, jog prie tokios investicijos žada prisidėti ir „Lietuvos geležinkeliai”, nors savęs ir nemato šioje „kvapų gradinėje”.

1 Comment

  1. Melnragė

    Turėtų prisidėti ir Klaipėdos Uosto direkcija. Jos teritorijoje yra šios teršiančios įmonės.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This