„Klaipėdos energijos” įnamiai dar nepaaiškėjo (1)

Verslas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-04-19

Uostamiesčio savivaldybės valdomos bendrovės „Klaipėdos energija” paskelbtame konkurse dėl sandėliavimo patalpų nuomos konversinėje teritorijoje geriausią kainą pasiūlęs dalyvis atsisakė pasirašyti sutartį, teigia šios bendrovės atstovas Egidijus Preibys.

Anksčiau buvo pasklidęs gandas, kad „Klaipėdos energijos” teritorijoje įsikurs baras, kad konkursas paskelbtas tik dėl formalumo – jo nugalėtojas esą jau yra žinomas.

Dangės g. 8A. „Klaipėdos energijos” nuotr.

Pasak E. Preibio, konkurse dėl galimybės įsikurti įmonės teritorijoje, Dangės g. 8A, iš viso užsiregistravo keturi dalyviai. Kadangi laimėtojas atsisakė pasirašyti sutartį, tai padaryti pasiūlyta antrą vietą užėmusiam konkurso dalyviui.

E. Preibys tikina, kad kol sutartis nepasirašyta, jis negali atskleisti jo dalyvių bei pasiūlytų nuomos kainų, jų skirtumų

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, kai kurių konkursų dalyvių nuomos kainos pasiūlytos kainos skyrėsi beveik dvigubai. Be to, žinoma, kad nuomojamą turtą prieš konkursą apžiūrėjo savivaldybės atstovai.

Pirmajame skelbime apie tokią nuomą buvo nurodoma, kad dokumentus pretendentai turi pateikti per 4 darbo dienas. Pats skelbimas buvo naujienų rubrikoje, bet ir čia atrandamas tik per paiešką suvedus raktinius žodžius.

Nuomojamų patalpų plotas – 653,82 m², patalpų aukštis – nuo 3 iki 5,9 m. Patalpose yra 1,5 kW galios elektros įvadas. Šalia nuomojamų patalpų išnuomojamos dvi aikštelės, kurių plotas 671,32 ir 351,33 m².

„Atvirai Klaipėdai” buvo pranešta, kad tokį veiksmą esą inicijavo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, kuris atleidus bendrovės generalinį direktorių neva beveik tiesiogiai jai vadovavo. Pats G. Neniškis tokias šnekas vadino niekais ir sakė, kad sprendimus priima bendrovės valdyba.

Vėliau įmonė atnaujino informaciją ir nurodė, jog nuomos pasiūlymų priėmimas sustabdytas. Galiausiai įmonė vėl paskelbė konkursą dėl šių sandėliavimo patalpų nuomos. Minimali nuomos kaina –  2420 Eur su PVM per mėnesį be komunalinių mokesčių – ir 24 mėnesių terminas išliko tokie patys.

Žymos: | | | |

Komentarai (1):

Įrašo “„Klaipėdos energijos” įnamiai dar nepaaiškėjo” komentarų : 1

  1. Stebėtojas parašė:

    Energija turi naują vadovą. Neniškio irgi nebėra. Skelbkite naują konkursą ir bus visiems aišku, kad procesas yra skaidrus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Viesulo“ vadovui - kontrolierių kirčiai

Nors Klaipėdos savivaldybės meras Arvydas Vaitkus neseniai „Viesulo” sporto centro vadovo Vaclovo Gedvilo darbą įvertino gerai, Kontrolės komitetas antradienį rekomendavo ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Politika

Kėdes savivaldybėje žada perstumdyti per dvi savaites

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas antradienį vykusio Kontrolės komiteto posėdžio metu pažadėjo, kad nauja jos struktūra bus patvirtinta ...
2024-05-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This