Skubama įrengti infrastruktūrą elektriniams autobusams (4)

Transportas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-04-23

Uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB Klaipėdos autobusų parkas (KAP), laukianti naujų elektrinės traukos autobusų, ieško rangovų, kurie per 3 mėnesius įrengtų 13 jų įkrovimo stotelių. Tam planuojama išleisti apie 700 tūkstančių eurų.

„Atvira Klaipėda” praėjusių metų pabaigoje pranešė, kad KAP ir UAB „Busnex“ pasirašė 9,7 mln eurų vertės sutartį dėl 13 naujų elektrinės traukos autobusų YES EU18 TEG6190BEV pirkimo. Autobusai, kuriuos gamina Kinijos bendrovė „Electric Vehicle Co Ltd”,  į Klaipėdos gatves turėtų išriedėti jau šiais  metais.

KAP siekia įsigyti „ne mažiau kaip 180 kW galios su dviem CCS2 krovimo jungtimis elektra varomų autobusų krovimo stotelių” montavimo darbus. Tiekiama įrangą turi būti galima keisti tarpusavyje, kiekvienas įrenginys, valdiklis ir kita įranga turi veikti perkėlus į kitą vietą.

KAP praėjusią vasarą pasirašė ir sutartį su UAB „Vėjo projektai“ dėl 10 elektra varomų autobusų veiklos nuomos dešimties metų laikotarpiui.

Savivaldybė, kaip įmonės akcininkas, yra suformulavusi tikslą, kad KAP iki 2025 m. turimus 34 dyzelinius autobusus pakeisti elektra varomais ir visiškai netaršiais autobusais.

KAP iki šiol naudojasi tik dviem elektriniais autobusais „Dancer”.

Žymos: | | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Skubama įrengti infrastruktūrą elektriniams autobusams”: 4

  1. Anonimas parašė:

    Kada važiuos tie autobusai

  2. Artūras Stasynas parašė:

    Kada važiuus tie autobusai

  3. Daina parašė:

    Puiku, bet būtų gerai, kad ir esamuose atsirastų daugiau, švaros , tvarkos ir kultūros. Kad vairuotojai tvarkingiau apsirengtų ir apsieitų be savo prasto skonio popso , nuolat leidžiamo iš jų ” radijušų”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Griaus avarinius pastatus, stulpus ir tualeto likučius

Savivaldybė rengiasi šiek tiek išvalyti Klaipėdą nuo jai pačiai priklausančių ir šeimininko neturinčių keliolikos apleistų objektų, kurie yra avarinės būklės, ...
2024-05-20
Skaityti daugiau

Nuomonės

Atgimimo aikštės ir Muzikinio teatro rekonstrukcijų paralelės

Atgimimo aikštę rekonstruoti bei požeminį garažą po ja įrengti už 21,03 mln. eurų fiksuotą kainą UAB „Infes“ savivaldybei įsipareigojo per ...
2024-05-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atnaujins sustingusią „Mėlynojo proveržio” strategiją

2018 metais patvirtintą skambiai pavadintą pirmąją tokią visoje šalyje Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategiją iki 2030 metų („Mėlynąjį proveržį”) rengiamasi atnaujinti. ...
2024-05-18
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This