Klaipėdos autobusų parkas tyliai pakeitė pavadinimą

Svarbu, Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma bendrovė Klaipėdos autobusų parkas šiomis dienomis savo klientams, kreditoriams ir kitiems suinteresuotiems asmenims išsiuntinėjo raštą, pranešantį, kad pasikeitė jos pavadinimas. Jame teigiama, kad jau nuo gegužės 12-osios bendrovė tapo „Klaipėdos paslaugomis”, tačiau viešumoje apie tokią transformaciją įmonė pati iki šiol neskelbė. Ir jos interneto svetainėje, kaip ir „Facebook” paskyroje, iki šiol tebėra senasis pavadinimas.

Iš Registrų centrui pateiktų dokumentų matyti, kad įstatus su naujuoju pavadinimu dar balandžio 14-ąją patvirtino tuometinis Savivaldybės administracijos direktorius Andrius Dobranskis, nes formalusis įmonės akcijų valdytojas, administracijos direktorius Gintaras Neniškis, tuo metu atostogavo.

Pasak G. Neniškio, iniciatyva keisti pavadinimą maždaug prieš pusmetį kilo iš pačios įmonės, nes ji jau tapo ne vien vežėju, o įvairių komunalinių paslaugų įmone. Žinia, prie Klaipėdos autobusų parko buvo prijungta kita savivaldybės bendrovė „Gatvių apšvietimas”, jis jau anksčiau teikė gatvių valymo paslaugas vakuuminėmis mašinomis, o vėliau įšoko ir į gatvių valymo tiek žiemą, tiek ir kitais sezonais, rinką.

Buvusio Savivaldybės administracijos direktoriaus teigimu, bendrovė buvo pateikusi kelis galimus pavadinimų variantus, administracija išsakė savo nuomonę ir galiausiai buvo pasirinktas „Klaipėdos paslaugų” variantas.

Įmonės įstatinis kapitalas šiuo metu siekia 8 688 720 eurų, visos akcijos priklauso Klaipėdos savivaldybei. „Sodros” pateikiamais duomenimis, kovą bendrovėje dirbo 321 žmogus, vidutinis atlyginimas čia siekė beveik 1402 eurus.

10 Comments

  1. ???

    Nieko nesuprantu, man atrodo, kad vyksta „cirk na droce”.

    Reply
  2. Kas

    O dėl ko čia visas tas sujudimas? Pakeitė pavadinimą… Ir kas, kad pakeitė? Įmonė juk lieka ta pati, teikia tas pačias paslaugas, kaip ir iki gegužės 14 d. Keitesi tik pavadinimas.

    Reply
    • Anonimas

      Nieko tokio kad admin direktorius gryzta i imone kur nebuvo generalinio? Per ta.laika kol nebuvo generalionip i mones perleista papildomu veiklu??

  3. Marijus

    Už euriuką vieną nusiprichvatizuos tuoj. Kaip patogu.. Baigė kadenciją ir be jokio konkurso vėl senon vieton direktoriaut. O ką – gi vienintelis akcininkas… Beje, ir parkomatų lėšų surinkėjas… Va tik kur tie pinigai nubyra oficialiai tai viena, o va kur realiai DINSTA, tai jau myslė devingyslė….

    Reply
  4. Tiesiog klaipėdiškis.

    Na skamba kaip,, eskorto paslaugos“, kažkaip nesolidžiai,… Žodžiu kaip,, kekšė“, fuuui,….

    Reply
  5. Nijolė

    Vau,kokie kaštai,dabar visus autobusus pakeist pavadinimus,darbe visi pavadinimai keičiami,o je je. Bet čia juk savivaldybės įmonė turi pinigų. Pavadinimas Klaipėdos paslaugos nublanksta prieš buvusi autobusų parkas,fui neskanu?.

    Reply
  6. Anonimas

    Kada važiuos nauji autobusai YES UB12 elektros ir YES UB18 elektros važiuos Klaipėdos gatvės

    Reply
  7. Vytas

    Artėja baudžiavos laikai

    Reply
    • Na taip ,

      Kaip be Klaipėdos konservatorių ” palaiminimo ” ?____dar balandžio 14-ąją patvirtino tuometinis Savivaldybės administracijos direktorius Andrius Dobranskis, nes formalusis įmonės akcijų valdytojas, administracijos direktorius Gintaras Neniškis tuo metu atostogavo

  8. Kiemsargis

    Laukiu, kada pradės šiukšles vežt Klaipėdoj. Jeigu be spec.auto sugebėjo laimėt sniego valymo konkursą, tai ir šiukšles galės vežt iš Klaipėdos. Tik klausimas kuom. Nebent priekabas prikabintų prie autobusų ir visi keleiviai turės galimybę išmest šiukšles į kas. Gal ir nuolaidą kelionei gautų. O po metų visiems miestiečiams tai taptų privaloma – važiuot autobusu, atsinešant savo šiukšles, nes kieme išmest bus brangu. Rinkliava kils.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This