Prie Smeltalės upelio statys elingą

Verslas

Senosios Smiltelės gatvėje, šalia Smeltalės upelio, įtekančio į Kuršių marias, ketinama pastatyti elingą bei patalpas mažų gabaritų laiveliams, valtims ir kitoms plaukiojimo priemonės saugoti. 

Projektuotojų vizualizacija

Visuomenei pateikti susipažinti šio objekto projektiniai pasiūlymai, kuriuos  UAB „Elijos miestas“ užsakymu parengė MB „Archimanija“.

Suplanuotas garažas su administracinėmis patalpomis bus vieno aukšto su antresole. Pastato bendras plotas – 764,6 kv. m.

Pirmame aukšte projektuojamos techninės patalpos (elektros skydinė, ryšių ir vandens įvadas ir kt.) bei laiptinė į antresolę. Antresolėje planuojamos administracinės patalpos, persirengimo, poilsio patalpos ir buitinės patalpos.

Projektuotojų vizualizacija

Pagrindinėje garažo erdvėje bus sumontuotas 5 tonų keliamosios galios gembinis kranas. Jokia gamybinė veikla pastate nebus vykdoma – planuojama atlikti tik smulkius mažų laivelių kėbulo remonto darbus.

Elingas bus skirtas šaltuoju metų laiku saugoti mažų gabaritų (maksimaliai – iki 8 m ilgio) laivelius, valtis bei kitas plaukiojimo priemones. Pastato bendras plotas – 375 kv. m. Pastate bus įrengta konstrukcija, ant kurios bus galima trimis lygiais autokrautuvo pagalba sukrauti laivelius.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki birželio 5 d.,  Rūtų g. 17, Klaipėdoje, darbo dienomis 9-17 val., tel. 8 656 77717 arba internetinėje svetainėje ttps://www.klaipeda.lt/pp

Viešas susirinkimas vyks birželio 5 d., 15 val., nuotoliniu būdu.

7 Comments

  1. vigis

    „Prie Smeltalės upelio statys elingą”. Panašūs straipsniai: „Upelyje rastas dar vasario mėnesį dingęs lavonas”. Tikrai panašūs.

    Reply
  2. vigis

    Ačiū dievui. O jau buvau išsigandęs. Tokį modernų pramoginių laivų uostelį vietoje Šanchajaus suprojektavo, o ELINGĄ buvo užmirše. Moderni marina suprojektuota, aerodromas privatiems lėktuvėliams šalia marinos suprojektuotas, o elingo nėra. Dabar jau ramu.

    Reply
  3. Česlovas

    Jau mažų laivų uostelį mariose pastatė, atėjo ir elingui eilė ?

    Reply
    • vigis

      kaip greitai bėga gyvenimas. Nespėji visko sužiūrėti.

  4. Blondinė

    Kalbėkime lietuviškai. Kas per daiktas bus, galima tik spėti. Eling javiečių kalba reiškia sąmone. Jokių kitų prasmių nete neradau. Tai ką ten statysit? Mažų laivų prieplauką?

    Reply
  5. Anonimas

    Kur prwpuole architektai??? Dėžė??

    Reply
  6. Na taip

    pastatys ir uždės kosminį mokestį. Kaip visada kad būna mūsų uostamiestyje o ir visoje Lietuvoje.. Kas nežino kad ten dabar esantys laiviokai, barkasėliai valtelės ir kateriokai pagrinde yra dar nuo sovietinių laikų. O tokie savininkai, daugumoje pensininkai ir nedideles pajamas gaunantys žmonės Jie tikrai neįpirks žadamų paslaugų ir garažo tokiam savo turtui o kad mokėtų brangius mokesčius ir galvot nereikia Taip bus atimta ir ta paskutinė paguoda iš senukų ir neturtingųjų o visa gera dislokacinė teritorija padidinus jos pelno našumą tam kas ją ,,pasims”, pagaliau bus skirta turtuoliams. Ko ir buvo siekiama metų-metais..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Rengiasi gilinti Smeltalės prieplaukos akvatorijos dugną

Smeltalės upės žiotyse įsikūrusios 3,82 ha ploto garažų ir mažųjų laivų eksploatavimo bendrijos „Smiltelė“ prieplaukos akvatoriją gilinti iki 2 metrų ...
2024-03-10
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Aplinkosaugininkai: nevalytas atliekas „Laukininkų valda" leido į Smeltalę

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, patikrinę pranešimą dėl įtariamo buitinių nuotekų išleidimo į paviršinių nuotekų tinklus, ...
2023-07-28
Skaityti daugiau

Veidai

„Carmina Burana“ herojai pasiruošę čiupti laimę ir mėgautis gyvenimu

„Kantatos tekstai šių laikų klausytojui gali atrodyti nevisai padorūs, tačiau skirtingose visuomenės grupėse ir skirtingu metu tai, kas padoru, o ...
2023-07-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This