Tarp COVID-19 autsaiderių – Neringa, Palanga ir Kretinga

Koronavirusas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-06-12

Sekmadienį šalyje patvirtinti tik du nauji COVID-19 atvejai – abu žmonės užsikrėtė pirmą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje kaip ir šeštadienį naujų susirgimų nefiksuota.

Savaitinis naujų susirgimų skaičius šalyje sumažėjo 23,6 proc., o Klaipėdoje – 25 proc.

Atvejų skaičius, per dvi savaites tenkantis 100 tūkst. šalies gyventojų, paaugo nuo 20,5 iki 21 atvejo, o Klaipėdoje jis šoktelėjo nuo 15,8 iki 17,1 atvejo. Uostamiestis nukrito viena pozicija ir yra 34-oje vietoje tarp geriausiai besilaikančių šalies savivaldybių.

Šalyje išlieka keturios savivaldybės su nuliniais rodikliais: Molėtų rajonas, Rietavas, Kazlų Rūda ir Pagėgiai. Blogiausioje padėtyje išlieka Pasvalio rajonas, šalia jo – Neringa, kurioje šiuo metu dar serga trys gyventojai, Palanga su devyniais sergančiaisiais ir Kretingos rajonas (čia serga 18 žmonių).

Sekmadienį į ligoninė buvo paguldytas vienas koronavirusine infekcija užsikrėtęs žmogus. Paskutiniais duomenimis, dabar gydomi 57 tokie pacientai, iš kurių keturi, visi nesiskiepiję arba nebaigę vakcinacijos kurso, guli reanimacijos skyriuose.

Šalyje dabar serga 862 gyventojai – 98 mažiau nei šeštadienį, Klaipėdoje sergančiųjų sumažėjo nuo 46 iki 42.

Praėjusią parą COVID-19 aukų išvengta, bet bendras tokių netekčių skaičius, patikslinus duomenis, padidėjo vienu atveju – iki 9687. Klaipėdoje jis jau nesikeičia ilgą laiką (431) – paskutinė tokia mirtis buvo fiksuota balandžio 5-ąją.

Savaitgaliais vakcinacija nevykdoma.

Žymos: | | | |

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių atsidūrė ir Palanga

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad šeštadienį šalyje patvirtinti vos du nauji COVID-19 atvejai – abu žmonės susirgo pirmą kartą. Tarp ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Regionas

Palanga kviečia į gintarines linksmybes

Organizatoriai žada, kad gegužės 10-12 dienomis, kai Palangoje jau 16 kartą vyks „Gintarinis savaitgalis”, turės ką veikti visi – ir ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 24-iose šalies savivaldybėse nėra nė vieno sergančio COVID-19

Ketvirtadienį šalyje patvirtinti vos 6 nauji koronaviruso atvejai, visi žmonės susirgo pirmą kartą. Tarp jų klaipėdiečių, kaip ir dvi pastarąsias ...
2024-05-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This