G. Nausėda: dalis visuomenės nekantriai laukia pakeisti neįtikusią valdžią

ELTA
ELTA
2023-06-20

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį skaitytame metiniame pranešime kvietė valdančiuosius gerbti kitą nuomonę ir savo sprendimus grįsti ne partinės gerovės, o visuomenės interesų tikslais. Pasak jo, dėl kartais pasirodančio „atviro cinizmo“ ir atgimusio „neobebrystės reiškinio“ dalis Lietuvos žmonių jau dabar nekantriai laukia naujos valdžios.

Roberto Dačkaus/Prezidentūros nuotr.

„Jau ne pirmą kartą jaučiu pareigą metiniame pranešime pakviesti Seimo narius, o ypač valdančiuosius, rodyti daugiau pagarbos kitai nuomonei, klausytis ir girdėti“, – teigė G. Nausėda.

Apibendrindamas pastarųjų metų valdančiųjų sprendimus ir vykdomą politiką, prezidentas neslėpė jaučiąs nerimą.

„Vis daugiau nerimo pastaraisiais metais kelia akis badanti dėmesio politikos rezultatams stoka, savitikslės, prastai sumodeliuotos ir praktiniu patyrimu nepagrįstos reformos, skaidrumo stygius, o kartais – tiesiog atviras cinizmas. Antai mažų mažiausiai keistai atrodė po pertraukos į paviršių vėl išplaukusi idėja grąžinti „amžinus“ valstybės įmonių vadovus“, – iš Seimo tribūnos kalbėjo prezidentas, veikiausiai prisimindamas buvusio ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmonos Agnės Belickaitės paskyrimo „Lietuvos geležinkelių grupės“ korporatyvinių reikalų direktore istoriją.

„Vėl esame priversti stebėti naujųjų, kad ir kitomis spalvomis pasidabinusių bebrų atgimimą, savotišką „neobebrystės“ reiškinį. Nedeklaruotas viešųjų ir privačių interesų sankirtas“, – sakė jis, pridurdamas, kad tokie skandalai žmones verčia laukti naujų rinkimų.

„Iš tiesų dalis visuomenės nekantriai laukia galimybės kituose rinkimuose pakeisti neįtikusią valdžią“, – akcentavo prezidentas, pridurdamas, kad dar nėra vėlu Lietuvos žmonėms pademonstruoti pagarbą.

„Ne per vėlu Lietuvoje grįsti sprendimus visuomenės, o ne partinės gerovės tikslais, toliau kurti modernią gerovės valstybę, įveikti visų rūšių atskirtį ir neteisingumą, valstybės ir žmonių susvetimėjimą. Tikiu, kad ši misija yra įmanoma. Tikiu, kad galime savyje rasti jėgų moraliai, principingai ir nuosekliai politikai. Rasti jėgų būti kantriems, susilaikyti nuo primityvaus politinio kerštavimo, atsisukti į žmones veidu, net jeigu jie kalba ne visai malonius dalykus“, – baigdamas skaityti metinį pranešimą sakė G. Nausėda.  

                                                                                                                                          Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

 

 

Žymos:

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Pirmojo prezidento rinkimų turo elektoratas specialisto akimis

Jūsų dėmesiui – gerokai išsamesnė buvusio kandidato į prezidentus Eduardo Vaitkaus (ir truputį kitų, pavyzdžiui, Remigijaus Žemaitaičio) elektorato analizė iš ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Nuomonės

Apie pagalbą tautinėms mažumoms

7883 klaipėdiečiai (11,83 proc.) iš 67 346 dalyvavusiųjų pirmajame prezidento rinkimų ture balsavo už atvirai prorusišką kandidatą Eduardą Vaitkų. Viešojoje ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Politologė ragina antrajame prezidento rinkimų ture sukelti intrigą

Nors pirmojo prezidento rinkimų turo rezultatai didelės intrigos neįnešė, sekmadienio vakare tik pradėjus skaičiuoti balsus galėjo susidaryti ir kitoks įspūdis. ...
2024-05-13
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This