Pradės tvarkyti „pavažiavusius” Šiaurės prospekto šlaitus (3)

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-07-04

Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Gerbūvio sprendimų centras” dėl Šiaurės prospekto atkarpos remonto darbų, kurių metu turi būti sutvarkyti ir stabilizuoti čia esantys šlaitai. Sutarties kaina – 462 tūkst. eurų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Atvirąjį viešojo pirkimo konkursą laimėjusi bendrovė įsipareigojo šiuos darbus atlikti ne vėliau kaip per 8 mėnesius. Bus tvarkoma Šiaurės prospekto atkarpa nuo Liepų iki Pievų gatvės.

Prieš keletą metų savivaldybė pasamdyti ekspertai nustatė, kad nuošliaužų Šiaurės prospekto šlaituose formavimosi priežastys yra nepakankamai kokybiškas projektuotojų ir statytojų darbas (2004 metų gruodį Klaipėdos savivaldybė buvo pasirašiusi 74 mln. litų vertės šiaurinio išvažiavimo statybų rangos sutartį su bendrove „Lemminkainen Lietuva“).

Apskaičiuoti darbų, reikalingų situacijai stabilizuoti, kaštai savivaldybei pasirodė tuo metu nepakeliami. O ieškoti statytojų atsakomybės jau buvo per vėlu – buvo praėję per daug laiko nuo Šiaurės prospekto darbų pabaigos 2007-ųjų rudenį.

Savivaldybės užsakymu UAB „URBAN LINE” parengė prospekto šlaitų nuošliaužų stabilizavimo techninio darbo projektą. Projektuotojai pirmiausiai pasiūlė įrengti paviršinio ir požeminio vandens prietaką iki šlaito. Taip pat – įrengti drenažą iškasant tranšėją bei įrengiant molinių gruntų „spynas”. Projektuotojai tai pat nustatė, kad abiejose Šiaurės prospekto pusėse įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai „yra prastos būklės – danga nelygi ir nusidėvėjusi”.

Žymos: | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Pradės tvarkyti „pavažiavusius” Šiaurės prospekto šlaitus”: 3

  1. Hmm parašė:

    Kodėl neperskaitote ką parašote?
    Ištaisykite klaidą bent jau antraštėje… Ačiū

  2. Išvada parašė:

    Aišku, paskaičius kyla klausimas, kaip buvo patikrinta (ar visai nepatikrinta) darbų kokybė 2007 metais? Eilinis korupcijos atvejis?
    Juk tada savivaldybės administracijoje dirbo dauguma tų pačių klerkų, kaip ir šiendien. Tai kodėl negalima pareikalauti iš jų atsakomybės arba bent išgrūsti iš darbo.

    • Siutas ima parašė:

      Tai kad ir dabar kokybė nelabai kaip tikrinama. Kiek užslėpto broko paliekama – tik laikas parodys. Svarbu baigti laiku ir spėti pasiimti (pasidalinti) pinigus. Kiek begrūstum iš darbo, ateis kiti. Jeigu valdžios ir verslo simbiozė yra neatsieja valstybės sistemos dalis, tai mat jį šunys – tegul dalinasi, bet būkit malonūs, ponai, pateikti eiliniams žmonėms kokybiškus produktus, o ne pusfabrikačius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Viesulo“ vadovui - kontrolierių kirčiai

Nors Klaipėdos savivaldybės meras Arvydas Vaitkus neseniai „Viesulo” sporto centro vadovo Vaclovo Gedvilo darbą įvertino gerai, Kontrolės komitetas antradienį rekomendavo ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Politika

Kėdes savivaldybėje žada perstumdyti per dvi savaites

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas antradienį vykusio Kontrolės komiteto posėdžio metu pažadėjo, kad nauja jos struktūra bus patvirtinta ...
2024-05-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This