Dėl dalyvavimo Sveikatos centro kūrime laukiama privačių įstaigų apsisprendimo (3)

Sveikata
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-07-13

Klaipėdoje savivaldybė praneša, jog uostamiestyje startuoja Sveikatos centro kūrimo procesas.

Savivaldybė jau kreipėsi į visas mieste veikiančias privačias gydymo įstaigas ir kviečia dalyvauti centro veikloje. Viena iš būtinų sąlygų – sudaryti galimybę pacientams gauti valstybės laiduojamas nemokamas sveikatos priežiūros paslaugas.

Inicijuoti Sveikatos centro kūrimą Klaipėdos miesto savivaldybės taryba apsisprendė birželio 22 d. posėdyje. Numatoma, kad toks centras Klaipėdoje būtų kuriamas funkcinio bendradarbiavimo būdu. Tai reiškia, kad centro veikloje bendradarbiavimo sutarčių pagrindu gali dalyvauti ir savivaldybės pavaldumo, ir privačios įstaigos. Procesas vykdomas pagal sveikatos apsaugos ministro patvirtintą tvarkos aprašą.

Numatoma, kad dalyvavimas Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotoje reformoje atvers didesnes galimybes sutelkti trūkstamų specializacijų medikus, medicinos įrangos resursus, užtikrinti gyventojams reikiamų paslaugų prieinamumą ir skubią pagalbą. Sveikatos centras apjungs pirminę ir antrinę sveikatos priežiūrą per gydymo įstaigų bendradarbiavimą.

Privačių įstaigų apsisprendimo laukiama iki liepos 28 d.

Taip pat atliekama savivaldybės pirminio lygio paslaugas teikiančių įstaigų veiklos analizė, vertinamos jų galimybės teikti paslaugas pagal Sveikatos centrui keliamus reikalavimus, infrastruktūra, įranga, žmogiškieji ištekliai atsižvelgiant į ilgalaikes prognozes dėl specialistų skaičiaus pokyčio, kiti aspektai.

Žymos: | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Dėl dalyvavimo Sveikatos centro kūrime laukiama privačių įstaigų apsisprendimo”: 3

  1. Pagarba parašė:

    klaipėdiečiams dirbančiai miesto tarybai ! Pagarba merui Vaitkui ir jo komandai. _____Inicijuoti Sveikatos centro kūrimą Klaipėdos miesto savivaldybės taryba apsisprendė birželio 22 d. posėdyje. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Sveikatos reformos rezultatų dar teks palaukti

Didesnei daliai Lietuvos savivaldybių inicijavus sveikatos centrų steigimą, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad situacija šiame sektoriuje nuolat gerėja. ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Politika

Kėdes savivaldybėje žada perstumdyti per dvi savaites

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas antradienį vykusio Kontrolės komiteto posėdžio metu pažadėjo, kad nauja jos struktūra bus patvirtinta ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Miestas

Savivaldybė biudžetas pilnėja sparčiau nei planuota

Klaipėdos miesto savivaldybės šių metų pirmo ketvirčio biudžeto pajamos planas buvo įvykdytas 106,9 proc. Į savivaldybės iždą subyrėjo apie 5,3 milijono ...
2024-05-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This