Mieste sumažėjo žvyrkelių (3)

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-07-17

Klaipėdoje išasfaltuotos 6 buvusios žvyro danga dengtos gatvės. Asfalto danga įrengta Nidos, Gilijos gatvių ruožuose, taip pat Tauro 1, Tauro 10, Vikingų bei Dailės gatvėse. Daugelyje ruožų taip pat įrengti šaligatviai bei apšvietimas.

„Klaipėdoje būtina spartinti žvyrkelių asfaltavimo darbus. Tai ne tik patogumo, bet ir aplinkosaugos klausimas: žvyrkeliai – vienas iš galimų taršos kietosiomis dalelėmis šaltinių. Atnaujiname asfaltavimo priemonių planą ir numatome spartinti darbų vykdymą. Miestas ir žvyrkeliai – sunkiai dera tarpusavyje“, – pranešime pažymi Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Nidos (ruožas nuo Nidos g. 13 iki 17), Gilijos (ruožas nuo Nidos iki Rambyno g.) ir Dailės gatvės sutvarkytos savivaldybės lėšomis darbams skirta 332 tūkst. eurų. Prie likusių gatvių rekonstrukcijos lėšomis prisidėjo ir gyventojai. Savivaldybės dalis  –  977 tūkst. eurų, gyventojų – 187 tūkst. eurų. Žvyruotose gatvėse darbai vykdomi pagal patvirtintą eiliškumą, o rekonstrukcija prisidedant gyventojams – galimybė greičiau sulaukti darbų savo gyvenamajame rajone, tokiu atveju teikiamas didesnis prioritetas.

Savivaldybė netrukus pradės rekonstrukcijos darbus ir Karlskronos g. skersgatvyje bei Jachtų gatvėje. Karlskronos g. bus remontuojamas 317 metrų ruožas, Jachtų – 200 metrų. Šiuo metu abu ruožai taip pat yra su žvyro danga. Vykdant darbus bus įrengtas asfaltas, pėsčiųjų takai, apšvietimas. Abu projektai bus įgyvendinami su gyvenamųjų namų savininkų bendrijos „Kuršių namai“  prisidėjimu. Rangos darbų sutartys pasirašytos birželio pabaigoje, darbus numatoma pradėti rugpjūčio mėnesį ir baigti 2024 m. vasarą.

Pagal šiuo metu patvirtintą darbų planą, iš viso per 2023-2025 metus numatomas 28 gatvių ar gatvių ruožų, kuriuose dar tebėra žvyro danga, išasfaltavimas, dar 24 gatvėms rengiami projektai. Pavykus sukaupti lėšų, žvyrkelių asfaltavimo apimtys gali didėti.

Atsakymai į “Mieste sumažėjo žvyrkelių”: 3

  1. Vava parašė:

    Labai jau užmige nuo vasaros karščio dirba kai kurios kelių tiesimo įmonės.

  2. Anonimas parašė:

    Kada bus tvarkoma žardupės gatvė? Gėda miestui’ nei apšvietimo nėra

  3. Joris parašė:

    O kaži kaip merui dera žvyrkelis šalia būsimosios šv. Jono bažnyčios- pačioje miesto širdyje? Jei lauksime bažnyčios statybų pabaigos, daugel kartų užaugti dar gali. Žvejų gatvė nauju grindiniu grįsta, nors Salamander statybos tik prasidėjusios. Tad ir čia nedelsiant grįstu bruku ar dar kokia danga būtina.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jono Polovinsko-Budrio vardas Klaipėdoje skambės dažniau 

Viena iš uostamiestyje veikiančių Šaulių sąjungos kuopų nuo šiol vadinsis Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos karinės operacijos vado Jono Polovinsko-Budrio vardu. ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Dėl kultūros projektų - į prokuratūrą 

Kultūros projektų finansavimo pertvarką įgyvendinusi dabartinė Klaipėdos valdžia skelbia ir pirminius 2023 metais finansuotų veiklų audito rezultatus. Dėl dviejų asociacijų ...
2024-05-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This