Baigta dar viena byla dėl didelio kiekio narkotikų platinimo

Kriminalai ir nelaimės
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-07-24

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl labai didelio narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekio platinimo bei disponavimo draudžiamomis medžiagomis. Klaipėdos apygardos teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinimai pareikšti keturiems vyrams iš Vilniaus, Klaipėdos ir Mažeikių.

Remiantis tyrimo duomenimis, nemenkos narkotinių ir psichotropinių medžiagų atsargos buvo laikomos vieno iš kaltinamųjų namuose Klaipėdoje. Kaip įtariama, anksčiau jau teistas klaipėdietis kvaišalus platino kitiems. Vyro namuose pareigūnams atlikus kratą rasta miltelių, kurių sudėtyje buvo daugiau nei 1 kg kokaino, 200 g amfetamino bei daugiau kaip 2 kg tablečių, kurių sudėtyje buvo 436 g ekstazio.

Manoma, kad kitas bylos kaltinamasis – Mažeikiuose gyvenantis vyras – iš klaipėdiečio įsigijo porą šimtų ekstazio tablečių, kurias vėliau mėgino perparduoti Mažeikių rajone gyvenančiam vaikinui. Iš pastarojo kvaišalų įsigijęs Vilniaus gyventojas taip pat sės į teisiamųjų suolą.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Tas, kas neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno didelį kiekį psichotropinės medžiagos, turėdamas tikslą ją parduoti, ir ją pardavė, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 8 iki 10 metų. Asmuo, neteisėtai laikęs narkotines ir psichotropines medžiagas, neturėdamas tikslo jų parduoti ir kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Žymos: | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Buvęs Kretingos politikas sutiko grąžinti pinigus į biudžetą: pasirašyta taikos sutartis

Nutraukta Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose nagrinėta civilinė byla dėl keliolikos tūkstančių eurų išieškojimo iš buvusio Kretingos rajono savivaldybės tarybos ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pora aiškinsis teisme dėl stiprių narkotikų

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje 47-erių vyras ir 21-erių moteris ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už iš Ispanijos pargabentus 22 kg kanapių - teisiamųjų suolas

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje 44 metų plungiškis kaltinamas kontrabanda iš Ispanijos pargabenęs labai didelį kiekį ...
2024-05-06
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This