Stichinė liūtis užtvindė gatves, vakare ji vėl gali užsukti (5)

Fotoreportažai, Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-08-06

Sekmadienio rytą, po 7 valandos Klaipėdoje pradėjusi pliaupti smarki liūtis eilinį kartą užtvindė kai kurias Klaipėdos gatves.

Itin didelis vandens kiekis susikaupė tradicinėje tokių potvynių vietoje – po Herkaus Manto gatvės viaduku.

Patvinusi buvo ir Liepų gatvė, netoli Šiaurės prospekto sankryžos.

Žmonės socialiniuose tinkluose dalinasi analogiškais vaizdais ir iš Taikos prospekto, Danės, Paryžiaus komunos gatvių.

Sigitos Kazragytės nuotr.

 

Gražvydo Sonar nuotr.

Patvino ir šalia paraleliai Liepojos gatvei tiesiamos naujos gatvės esantys kiemai.

„Jei ne iškastas milžiniškas griovys, situacija būtų dar baisesnė“, – rašė vaizdo medžiaga pasidalinusi moteris.

Lietaus nuotekas mieste prižiūrinti AB „Klaipėdos vanduo“ prieš vidurdienį informavo, kad sulaukė keliasdešimt pranešimų iš gyventojų dėl gatvėse susikaupusio didelio kiekio vandens.  Anot pranešimo, darbuotojai nedelsiant reagavo į gyventojų pranešimus, siurblinės šiuo metu dirba pilnu pajėgumu.

„Šiuo metu sudėtingesnė situacija susidariusi Herkaus Manto gatvėje po viaduku, kadangi vanduo dar nespėjo sutekėti į tinklus, tačiau AB „Klaipėdos vanduo” komanda deda visas pastangas, kad lietaus sukelti padariniai būtų kuo greičiau panaikinti. Visų vairuotojų prašome aplenkti šį ruožą“, – rašoma bendrovės pranešime.

Po 16 val. įmonė informavo, kad Herkaus Manto gatvėje susidariusios vandens sankaupos jau subėgo į tinklus ir eismo pralaidumas šiame ruože atstatytas, visi liūties padariniai šalinami – gatvės plaunamos nuo susidariusių purvo liekanų.

Nuotrauka iš Arvydo Vaitkaus paskyros „Facebook”

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad Klaipėdoje preliminariais duomenimis buvo pasiektas stichinio lietaus kiekis. Per valandą iškrito 53 mm. lietaus (per 2 val. – 65,5 mm), o tai yra daugiau nei pusė viso mėnesio normos.

Anot jos, vėlai vakare (apie 22 – 24 val.) vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose vėl formuosis smarkios liūtys lydimos perkūnijų, škvalinių vėjo sustiprėjimų iki 15-20, kai kur 23 m/s, gali pasitaikyti krušos.

„Klaipėdos vanduo” tikina, kad iš anksto ruošiasi galimai dar vienai liūčiai ir padidino budinčių avarinės tarnybos darbuotojų skaičių.

„Pastebėjus vandenyje skendinčias gatves ar kiemus, prašome apie tai pranešti avarinės tarnybos darbuotojams kontaktu: tel. 846220220 (atsiliepus operatorei, pasirinkti 1)“, – rašo įmonė.

Nuotrauka iš Arvydo Vaitkaus paskyros „Facebook”

„Smarki liūtis, kuri pasiekė stichinę ribą, dar kartą priminė apie problemines Klaipėdos miesto vietas. Matome, kad vietoje, kaip pavyzdžiui, Žvejų gatvėje, kurioje neseniai pakeisti lietaus nuotekų tinklai, situacija ne tokia tragiška. Tačiau, deja, kitose vietose situacija tapo nekontroliuojama.
Skęstantis miestas – ne pirmos dienos problema. Tokios problemos žinomos visą paskutinį dešimtmetį. Todėl šią problemą reikia spręsti ir laiko atidėliojimui nėra. Suprantu, kad prieš gamtą esame bejėgiai ir tokių reiškinių tik daugės, tačiau turime imtis priemonių, kad esant tokioms situacijoms būtų patirti kuo mažesni nuostoliai ir kiekvienas iš Jūsų nepatirtų nepatogumų“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ rašo Klaipėdos meras, informavęs, kad pirmadienio rytui kviečiasi atsakingus asmenis situacijai išsiaiškinti bei ieškoti skubių bendrų sprendimų.

Žymos: | | | | | | | |

Atsakymai į “Stichinė liūtis užtvindė gatves, vakare ji vėl gali užsukti”: 5

  1. Bet Taraškevičius rūpinasi kai prichvatizuoti šiukšlių išvežimą parašė:

    30metu Taraškevičius ir Grubliauskas betvarkė nuotekų.
    Net neįnventarizavo. Tik 2019 metais pradėjo inventorizuoti kad apleista atiduoti ,,Klaipėdos vanduo

  2. Klaipėdos vanduo koks pelnas? parašė:

    O kodėl melioracijos netvarkom

  3. Marketingas parašė:

    Dabar atsiras skelbimų: nebrangiai skubiai parduodamas apynaujis automobilis, nedaužtas, nesukta rida… Tik truputį skendęs, bet to nebus pasakyta…

  4. valdao parašė:

    Noriu padekoti Klaipedos policijos darbuotojams, kurie netoli patvinusiu vietu stabde eisma ir leido vairuotojams apsisukti bei pravaziuoti saligatviais. Tikrai labai pilietiskai ir geranoriskai. Ir nepadeka statybininkams, kuriu visa israusta purva ir palikta jovala liutis plove i gretas ir pesciuju perejas .

  5. Kad parašė:

    Net pirmokui aišku kad reikia lietaus nuotekų tinklų priežiūros, remonto o ne tik kalbų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kodėl Verslo grupės vadovu Arvydas Vaitkus paskyrė save?*

Pats save paskyrė… Dėl garbės? Garbės ir pripažinimo jam, jo nuomone, žinoma vis dar trūksta, – tai matyti iš šalies ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jono Polovinsko-Budrio vardas Klaipėdoje skambės dažniau 

Viena iš uostamiestyje veikiančių Šaulių sąjungos kuopų nuo šiol vadinsis Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos karinės operacijos vado Jono Polovinsko-Budrio vardu. ...
2024-05-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This