Dėl liūčių – ilgalaikis veiksmų planas (2)

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-08-07

Dėl sekmadienį Klaipėdos gatvės užtvindžiusios liūties padarinių pirmadienio rytą Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus sukvietė skubų paviršines nuotekas tvarkančios bendrovės „Klaipėdos vanduo“ bei savivaldybės specialistų pasitarimą, kuriame identifikuotos pagrindinės problemos ir galimi sprendimo būdai.

„Sunku patikėti, kad nuo nepriklausomybės laikotarpio mes šiai dienai turime tik apie 50 procentų inventorizuotų tinklų. Iš 360 kilometrų, tik apie 180 yra žinoma. Kol nežinome visų tinklų situacijos, negalime daryti nei hidraulinio modeliavimo, nei ieškoti ir įgyvendinti veiksmingų sprendimų, kaip būtų galima stichiją suvaldyti. Didinsime inventorizavimo pagreičius, kad „Klaipėdos vanduo“ žinotų tikrąją situaciją ir galėtų padaryti savo darbus“, – pranešime pažymi meras Arvydas Vaitkus.

Susitikime taip pat aptarta, jog būtina įvertinti lietaus nuotekų siurblinių poreikį bei jų apsaugą nuo veiklos sutrikimų.

Akcentuota, kad būtina peržiūrėti ir bendrą siurblinių skaičių mieste. Dalis kolektorių, kuriais lietaus vanduo teka į Danės upę ar marias, veikia savitakos principu, tačiau pakilus vandens lygiui šiuose telkiniuose, lietaus vanduo savaime nebegali ištekėti, todėl būtina įvertinti papildomų siurblinių poreikį.

„Didelės vandens sankaupos taip pat susidarė ir Danės gatvėje. Iš šios teritorijos lietaus nuotekos suteka į Dangę. Kai kurių lietaus nuotekų šulinių kolektorių gylis siekia tik 1-1,5 m, todėl pakilus vandens lygiui upėje, lietaus nuotekos saviteka ištekėti nebegalėjo ir susikaupė gatvėje. Puikiai suprantame, kad oro stichijos suvaldyti negalime, tačiau dedame didžiules pastangas, siekiant išvengti panašių situacijų ateityje“ , – pasitarime kalbėjo „Klaipėdos vandens“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Susitikime akcentuota ir gatvių valymo svarba – šulinių dangčiai, grotelės, per kur suteka lietaus nuotekų vanduo, turi būti nuolat valomi.

Siekiant spręsti liūčių sukeliamas problemas, mero pavedimu bus parengtas ir trumpalaikis, ir ilgalaikis planas.

„Taip pat kiek įmanoma greičiau bus sukurta bendra informacinė sistema, kad esant stichinei situacijai mieste, gyventojus skubiai pasiektų informacija”, – rašoma savivaldybės pranešime.

Žymos: | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Dėl liūčių – ilgalaikis veiksmų planas”: 2

  1. Lalas parašė:

    Daugiau dar naikinkit mieste žemės plotus uždengdami trinkelėmis. Neturi kur susigerti

  2. Česlovas parašė:

    Pirmą kartą palijo, atsibunda tik tada kai kas nors nutinka, tuoj vėl apsiramins iki kito karto

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Rengiami automobilių parkavimo rinkliavos „atlaidai” (atnaujinta)

Klaipėdos meras siūlo praplėsti Raudonąją parkavimo zoną, Mėlyną zoną priskirti Žaliajai, tačiau atsisakyti rinkliavos rinkimo ne sezono metu – nuo rugsėjo ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Miestas

Tvarkys aikštę prie Santuokos rūmų

Klaipėdos savivaldybė praneša apie dar šiais metais planuojamą atnaujinti aikštę prie Klaipėdos santuokų rūmų. Darbai bus atliekami pagal anksčiau atliktą ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This