Stringa dar kelių dviračių ir pėsčiųjų tako jungčių Klaipėdoje tiesimas (3)

Svarbu, Transportas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-08-21

Neapibrėžtam laikui sustabdyta beveik milijono eurų vertės savivaldybės sutartis su rangovu dėl susisiekimo komunikacijų (pėsčiųjų ir dviračių takų) uostamiestyje naujos statybos ir kapitalinio remonto rangos darbų.

Praėjusių metų rudenį savivaldybė pasirašė 981 tūkst. eurų vertės rangos sutartį su UAB „Inkomsta & Co” dėl keturių objektų įgyvendinimo. Buvo sutarta per 20 mėnesių atnaujinti arba nutiesti naujas dviračių atkarpas – jungtis nuo Jūrininkų pr. iki Sąjūdžio parko, Varpų g. atkarpoje, nuo Sąjūdžio parko iki Smiltelės g., taip pat Dubysos g. nuo 31A iki 37C sklypų ir Šilutės pl. atkarpą nuo 26 iki geležinkelio pervažos.

Gegužės mėn. nutiestą jungtį tarp Sąjūdžio parko ir Smiltelės g. dėl esą projektuotojų palikto broko rangovams teko taisyti. Palmiros Mart nuotr.

Tačiau šių metų rugpjūčio 2 d. šalys prie sutarties pasirašė papildomą susitarimą stabdyti sutarties vykdymą iki kol bus atlikti Šilutės pl. ir Dubysos g. remontuojamose atkarpose AB „Energijos skirstymo operatorius“ priklausančių inžinerinių tinklų apsaugojimo darbai.

Be to, sutarta įsigyti papildomų darbų už 20,8 tūkst. bei atsisakyti kai kurių 684 eurų vertės darbų. Kol kas galutinis sutarties įvykdymo terminas nepakeistas, matyt, tikintis, kad minėtų požeminių tinklų apsaugojimo darbai ilgai netruks.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, jungtis nuo Sąjūdžio parko iki Smiltelės g. jau nuteista, nors gegužės mėn. rangovams teko taisyti esą projektuotojų paliktą broką.

„Atvira Klaipėda” neseniai taip pat pranešė, jog dviračių tako į Melnragę projektavimas taip pat sustabdytas neribotam laikui.

Praėjusių metų rudenį rašė, kad Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė 43,9 tūkst. eurų vertės sutartį su UAB „Plentprojektas” dėl pėsčiųjų ir dviračių tako, einančio nuo Herkaus Manto gatvės iki pajūrio Melnragėje, kapitalinio remonto projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugos. Ši svarbi tako jungtis turėjo rastis iki 2024 metų vasaros.

Tačiau šių metų liepos 24 d. sandorio šalys susitarė „stabdyti Sutarties vykdymą nuo 2023-06-28 iki kol bus įregistruoti projektuojamų gatvių pertvarkyti žemės sklypai”.

Žymos: | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Stringa dar kelių dviračių ir pėsčiųjų tako jungčių Klaipėdoje tiesimas”: 3

  1. Sim parašė:

    Nes Klaipėdos savivaldybėse visi mašinom važinėja ir nesupranta kam tie dviračių takai

  2. Husky parašė:

    Įdomu,kas toje Klaipėdos savibliadybėje nestringa?
    Ten visas „senas žiūrkes ir bebrus” sėdinčias po 10-30 metų į „utilizaciją” paleisti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Kėdes savivaldybėje žada perstumdyti per dvi savaites

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas antradienį vykusio Kontrolės komiteto posėdžio metu pažadėjo, kad nauja jos struktūra bus patvirtinta ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Miestas

Savivaldybė biudžetas pilnėja sparčiau nei planuota

Klaipėdos miesto savivaldybės šių metų pirmo ketvirčio biudžeto pajamos planas buvo įvykdytas 106,9 proc. Į savivaldybės iždą subyrėjo apie 5,3 milijono ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Spyglys

Štai kur klausimas*

Spygliui, pamačiusiam operatyvinę nuotrauką iš mero prieangio, kuris, beje, dabar yra užrakintas bei nepasiekiamas ne tik eiliniam klaipėdiečiui, bet ir ...
2024-05-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This