Kada kiaulės padegs Klaipėdos mišką?* (9)

Spyglys
Spyglys
2023-09-08

Kiaulės išsivolioja purve – žino išprusęs kaimietis. O Klaipėdos miesto kiaulės savaitgaliais mėgsta voliotis prie Mumlaukio ežero, dar vadinamu Svijane, Aulaukiu, Svijone, Žvejone ir visaip kitaip.

Po bene kiekvieno savaitgalio prie šio ežerioko poilsiaujančios kiaulės kūrena ugnį, uliavoja, kriuksi, bliauna nešvankias dainuškas, teršia ir palieka krūvas šiukšlių ar sumeta jas į vandenį. Ko nepasakysi apie meškeriotojus, čia neršiančius kasryt ir savo turtelį mandagiai susirenkančius.

Niekas kiaulių netramdo, į tvartą nesuvaro – laukia, kol atsipenės. Arba kol miškas suliepsnos.

Todėl Spyglys siūlo dar kartą keisti ežero pavadinimą. Labiausiai, jo galva, tiktų darinys iš jau minėto pavadinimo Svijanė. Nes asocijuojasi su svajone arba svilėsiais. O slavams asocijuotųsi su kiaule (svinja).

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.
Žymos: | | |

Komentarai (9):

Atsakymai į “Kada kiaulės padegs Klaipėdos mišką?*”: 9

  1. Saulius parašė:

    Ko čia labai stebėtis ir piktintis. Iš pietinės miesto dalies atvažiuoja pailsėti nuo srutų smarvės (tai lyg ir iš tvarto) tai elgiasi „atitinkamai”.

  2. Dov. parašė:

    Būtų čia Singapūras, gautų šimtatūkstantines baudas. Kaip aš nekenčiu tų nevalyvų mužikų!

  3. V ir Gis parašė:

    O kas čia blogai? Juk laisvoj Lietuvoj gyvenam.

  4. Anonimas parašė:

    Turėtu buti perspėjimo ženklai kad bus atitikams bauda mužikai

  5. I am parašė:

    Kamerą, stendą su informacija apie baudas. Siųsti dažniau patrukius

  6. I am parašė:

    Palikite gyvūnus ramybėje. Jie niekuo dėti. Vadinkime daiktus tikraisiais vardais

  7. Miškas verkia parašė:

    Miške dar ir ne tokių dvikiaulių yra. Krosiniai mocai, dviratininkai kurie ardo miško paklotę ir dar visi tie bataliono ir varžytuvių organizatoriai savo š…nuo medžių nenusirenka…

    • Leonas parašė:

      Prie miesto įvairi veikla yra neišvengiama, pėdsakus palieka bet kuris praėjęs ar pravažiavęs. Šiukšlinimas yra blogis ir nekultūros pavyzdys, jo neturi būti. Turi būti pašalintos visos žymos, jei varžybos arba veikla nebevyksta, jei dirbtinės kliūtys trasose nėra įteisintos, jos taip pa turi būti pašalintos. Tuo pačiu noriu pastebėti, kad jei po audros taką užverčia medžiai, žmonės tuoj padaro taką aplink. Tokiu atveju geriau pasistegti pšalinti kliūtį, išsagosime paklotę.

    • Karinis poligonas parašė:

      Kalba apie mėgėjus dviratininkus, krosiniais dviračiais dodeliu greičiu lakstančius ne dviračių takais, o miško paklote. Dar sustojančius pažiūrėti, ar gilios vėžės liko. Apie tuos, kuriems neužtenka poligonų ir žygius su ginklais išeinančių į mišką civilių gąsdint. Išdažiusių be jokio gailesčio visus medžius rodyklėmis, prikabinusių savo schemų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Štai kur klausimas*

Spygliui, pamačiusiam operatyvinę nuotrauką iš mero prieangio, kuris, beje, dabar yra užrakintas bei nepasiekiamas ne tik eiliniam klaipėdiečiui, bet ir ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Spyglys

Apetitas išaugo*

Kaip ir buvo prognozuota, UAB „RSV projektai” vadovas ir savininkas Arūnas Liubinavičius mikliai prisitaikė prie mero Arvydo Vaitkaus kietos rankos ...
2024-05-13
Skaityti daugiau

Spyglys

Kodėl Verslo grupės vadovu Arvydas Vaitkus paskyrė save?*

Pats save paskyrė… Dėl garbės? Garbės ir pripažinimo jam, jo nuomone, žinoma vis dar trūksta, – tai matyti iš šalies ...
2024-05-12
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This