Šeštadienį „Švyturio“ arenoje – „Neptūno” kova dėl Vlado Garasto trofėjaus

Sportas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-09-09

Penktadienį įspūdingu rezultatu – 95:68 – nugalėję Rygos VEF komandą, Klaipėdos „Neptūno” krepšininkai šį vakarą „Švyturio” arenoje stos į finalinę kovą su kita Lietuvos komanda – Vilniaus „Wolves”.

Andriaus Pelakausko nuotr.

Šeštadienį nuo 18 val. dėl trečiosios vietos susitiks VEF ir Talino „Kalev/Cramo” komandos, o nuo 20 val. dėl Vlado Garasto taurės trofėjaus kovos klaipėdiečiai.

„Neptūno“ gretose turėtų rungtyniauti ir prieš kelias dienas į Klaipėdą atvykęs ekipos naujokas amerikietis Sterling Gibbs.

„Jis jau atliko medicininę apžiūrą ir trečiadienį treniravosi su komanda. Per Vlado Garasto taurės turnyrą jau turėtume Gibbs’ą išvysti aikštėje“, – sakė Klaipėdos „Neptūno“ komandos vyr. treneris Mindaugas Brazys.

2022-2023 m. sezone šis „Neptūno“ legionierius rungtyniavo kaimyninės Lenkijos aukščiausioje lygoje, kur per 25 žaistas rungtynes pelnydavo po 18,1 taško per rungtynes (3-ias rezultatas Lenkijos lygoje), atkovodavo po 2 kamuolius ir rinkdavo po 3,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes, o tritaškius realizuodavo 42,9 procento tikslumu.

Tiesa, „Neptūno“ gretose yra ir netekčių, nes per treniruotę traumą patyrė  (lūžo šonkaulis) Ignas Sargiūnas.

„Aikštėje turėtu pasirodyti visi žaidėjai, išskyrus I. Sargiūną. Laukiame šio turnyro, ruošiamės. Komandoje klimatas – puikus. Esame nusiteikę kovai. Žinoma, dar žaidimo kokybės trūksta, bet motyvacija ir noras veržiasi per kraštus. Matysime, kaip mums seksis“, – kalbėjo M. Brazys.

„Neptūnas“ į šį turnyrą žvelgia ne tik kaip į gerą treniruotę, bet ir trokšta susigrąžinti trofėjų, kurį buvo iškovojęs 2016 metais. Tuomet neptūniečiai finale rezultatu 82:68 nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“. Tada M. Brazys dirbo trenerio asistentu, o vyr. trenerio pareigas užėmė Dainius Adomaitis.

„Sezono pradžioje visada norisi tų gerų emocijų. Jei pavyktų tai pakartoti – būtų puiki dovana Klaipėdos sirgaliams. Norisi vėl pajusti tą puikią „Švyturio“ arenos atmosferą, sirgalių palaikymą ir vienybę. Klaipėda pasižymi nuostabiais sirgaliais. Labai laukiame Vlado Garasto taurės turnyro, kad vėl susitiktume su sirgaliais ir pajaustume tą išskirtinę atmosferą. Norime sukurti sirgaliams šventę kiekvienose rungtynėse“, – sako M. Brazys.

Pasak Estijos čempionų Talino „Kalev“ trenerio Heiko Rannula, atvykti į Klaipėdą ir kautis su tokio aukšto lygio komandomis – džiugus įvykis.

„Geri varžovai, aukštas lygis. Mums bus gera repeticija FIBA Čempionų lygos atrankos turnyrui. Galėsime įvertinti savo naujus žaidėjus, pamatyti savo stipriąsias ir silpnąsias vietas, o pergalė būtų tarsi vyšnaitė ant torto. Visada smagu laimėti“, – pabrėžė Estijos čempionų treneris.

Apie nugalėtojų trofėjų mąsto ir didelius tikslus 2023–2024 m. Europos taurės sezone sau kelianti Gedimino Žiemelio valdoma „Wolves“ komanda.

„Tikslas, nesvarbu, su kuo žaidžiame, – kovoti iš visų jėgų tik dėl pergalės. Reikia įskiepyti nugalėtojų mentalitetą jau nuo sezono pradžios“, – pabrėžė „Wolves“ ekipą treniruojantis Kęstutis Kemzūra.

Visi rungtynių žiūrovai (išskyrus VIP) į „Švyturio“ areną pateks per Klubo įėjimą Nr. 3, iš Dubysos g. pusės. Bilietus galima įsigyti internetu www.kakava.lt arba kasose. Dienos bilietas galioja į abi tos dienos rungtynes.

Žymos: | | | | | | | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ išplėšė lemiamas ketvirtfinalio rungtynes

Trečiadienio vakarą namie Klaipėdos „Neptūnas“ rezultatu 95:76 (30:23, 23:23, 26:10, 16:20) nepasigailėjęs Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ir ketvirtfinalio serijos iki dviejų ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ ketvirtfinalį pradėjo dramatišku pralaimėjimu

„Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio serijoje pirmąją pergalę pirmadienio vakarą namie iškovojo Vilniaus „Wolves Twinsbet“, rezultatu 91:84 (31:22, 14:20, 19:21, 27:21) palaužę Klaipėdos ...
2024-05-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Šiauliai“ parklupdė „Neptūną“

Dėl garbės kovojantys „Šiauliai“ dar labiau apkartino reguliariojo sezono pabaigą Klaipėdos „Neptūnui“. Žydrūno Urbono auklėtiniai namuose sekmadienį 104:98 (21:19, 22:33, ...
2024-05-05
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This