Klaipėdos universitete – dvi konferencijos

Švietimas

Gegužės 24 dieną Klaipėdos universitete (KU), Jūros tyrimų institute, prasidėjo 11-oji nacionalinė jūros mokslų ir technologijų konferencija „Jūros ir krantų tyrimai 2018“, o Socialinių mokslų fakultete –  13-oji tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Visuomenės gerovė XXI amžiuje: iššūkiai ir sprendimai“.

Anot KU pranešimo, konferencija „Jūros ir krantų tyrimai“ jau yra tapusi forumu, kuriame pristatant jau pasiektus rezultatus gimsta naujos idėjos ir iniciatyvos nacionalinio jūrinio mokslo plėtrai. Tradiciškai joje susitinka skirtingų sričių mokslininkai – geologai, hidrobiologai, fizinės okeanografijos specialistai, geochemikai, o pastaraisiais metais – ir technologinių krypčių atstovai.

Penktadienį 11 val. konferencijos metu vyks sesija „Lietuvos jūrinis mokslas ir jūrinės aplinkos apsauga“. Joje dalyvaus aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Visuomenės gerovė XXI amžiuje: iššūkiai ir sprendimai“ yra tradicinė ir KU vyksta kasmet. Šiemet konferencijoje lankosi mokslininkai iš 8 valstybių: Italijos, Čekijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rumunijos, Latvijos ir kt.

Pirmą konferencijos dieną pranešimus skirtingose sekcijose pristatė pranešėjai iš skirtingų mokslo institucijų bei šalių. Temų spektras įvairus – nuo verslo plėtros galimybių iki miesto visuomenei svarbių gerbūvio problemų. Antroji konferencijos diena, gegužės 25-oji, skirta mokslo ir praktikos sąveikai. Tądien pranešimus skaitys verslo ir mokslo atstovai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Šiais metais pievų atkurti ūkininkams nereikės

Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryba pritarė Europos Komisijos (EK) priimtam deleguotojo reglamento papildymui, pagal kurį šiemet daugiamečių ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This