Per trejus metus atnaujins devynių mokyklų ir darželių kiemus (3)

Švietimas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-09-18

Klaipėdoje rengiamasi atnaujinti kai kurių ugdymo įstaigų kiemus, taip pat šalia mokyklų ir darželių įrengti laikino sustojimo vietas bei parengti švietimo įstaigų pastatų renovacijos priemonių planą.

Patvirtintus Klaipėdos miesto biudžetinių įstaigų kiemų vidaus susisiekimo infrastruktūros atnaujinimo (remonto) prioritetinių darbų 2024–2026 m. eiliškumo sąrašą, pagal savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Žuko įsakymą jame įrašytos 9 uostamiesčio ugdymo įstaigos.

Į kai kurias mokyklas vaikai brenda per pelkes. Artūro Šulco nuotr.

Per trejus metus numatoma išvardinta eilės tvarka sutvarkyti „Santarvės“ progimnazijos, lopšelių-darželių „Aitvarėlis“ ir „Vyturėlis“ kiemus, taip pat „Vėtrungės“ gimnazijos, lopšelio-darželio „Obelėlė“, Hermano Zudermano gimnazijos, „Saulėtekio“ progimnazijos, lopšelio-darželio „Žiogelis“ bei Martyno Mažvydo progimnazijos kiemus.

Šių metų liepos 19 d. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba patvirtino 2023–2027 metų veiklos prioritetus.

Tarp jų yra ir įsipareigojimas parengti ir 100 proc. įgyvendinti laikinas sustojimo vietas prie mokyklų ir vaikų darželių.

Taip pat numatyta parengti ir švietimo įstaigų pastatų bei aplinkos renovacijos priemonių planą.

INFORMACIJA

Klaipėdos miesto savivaldybė yra 107 biudžetinių įstaigų steigėja. Iš jų 90 yra švietimo įstaigos, 7 – kultūros įstaigos, 7 – socialinių paslaugų įstaigos, dvi sveikatos priežiūros įstaigos ir viena įstaiga miesto ūkio sektoriuje.

Savivaldybei pavaldžiose biudžetinėse įstaigose dirba apie 9000 žmonių.  Savivaldybei taip pat pavaldžios yra ir 11 viešųjų įstaigų: šešios – sveikatos priežiūros srityje, kitose srityse – penkios.

Žymos: | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Per trejus metus atnaujins devynių mokyklų ir darželių kiemus”: 3

  1. kur klausimas parašė:

    „Į kai kurias mokyklas vaikai brenda per pelkes” nes nesuformuotas nuolidis.ir nera kur nubegti vandeniui, ty. Nera lietus surikimo???

  2. Na liberalieji , parašė:

    jūs nevykėliai nesugebėjote ? Šauni miesto taryba ir mero Vaitkaus komanda.

    • aha parašė:

      eik eik liberalusis, ką jau taip gražaus perskaitei, kad taip susižavėjai? kaip ką tik pabudęs po ilgo letargo ir pamatęs, kad jau seniai daugybė darželių ir mokyklų renovuoti ir jų kiemai sutvarkyti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atnaujins sustingusią „Mėlynojo proveržio” strategiją

2018 metais patvirtintą skambiai pavadintą pirmąją tokią visoje šalyje Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategiją iki 2030 metų („Mėlynąjį proveržį”) rengiamasi atnaujinti. ...
2024-05-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Rengiami automobilių parkavimo rinkliavos „atlaidai” (atnaujinta)

Klaipėdos meras siūlo praplėsti Raudonąją parkavimo zoną, Mėlyną zoną priskirti Žaliajai, tačiau atsisakyti rinkliavos rinkimo ne sezono metu – nuo rugsėjo ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This