Atnaujins dalį Klaipėdos vaikų ligoninės

Sveikata
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-09-20

Savivaldybės valdoma Klaipėdos vaikų ligoninė paskelbė, kad ieško statybininkų dalies savo pastatų, Kristijono Donelaičio g. 7 ir 9, pirmųjų aukštų kapitaliniam remontui. Statybos metu ligoninės veikla nebus stabdoma. Teigiama, jog statybos darbai bus atliekami veikiančiame objekte.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Viešojo pirkimo skelbime nurodoma, kad per remontuojamą objektą einantis bendras koridorius darbų vykdymo metu nebus uždarytas, o remonto darbai galės būti vykdomi visomis savaitės dienomis, tačiau tik nuo 8 iki 18 val.

Iš viso ligoninė turi tris pastatus, kurie statyti 1902, 1925 ir 1934 metais ir kurie vėliau buvo sujungti į vieną kompleksą, turintį kultūros paveldo objekto statusą. Jie kapitaliai buvo remontuoti 1960 ir 2012-2013 metais.

Kapitalinio remonto techninį projektą šiais metais baigė rengti Dainoros Abelkienės projektavimo firma. Projekte taip apibrėžta kapitalinio remonto esmė: „Sublokuotuose (sujungtuose) gydymo paskirties pastatuose esančių dalies vidaus patalpų perplanavimas, platinant ir įrengiant naujas angas nešančiose vidaus mūro sienose, įrengiant naujas gipso-kartono pertvaras”.

Ligoninė laukia statybininkų pasiūlymų iki spalio pabaigos ir tikisi, kad pasirašius sutartį numatytas remontas gali būti baigtas per 3-4 mėnesius. Baldai suremontuotoms patalpoms bus perkami atskirai. Kapitalinis remontas bus atliktas ligoninės lėšomis.

INFORMACIJA

Pernai pavasarį Klaipėdos miesto savivaldybei nusprendus neatlygintinai perduoti Klaipėdos universitetinę ligoninę Sveikatos apsaugos ministerijai, ekspertai siūlė taip pat pasielgti ir su Vaikų ligonine. Tačiau vietos politikai tokiam sprendimui nepritarė.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Dėl milijoninių dividendų ir investicijų gali brangti vanduo

Nerimaujant, kad dėl perkrovimo gali sprogti pagrindinė miesto slėginė nuotekų linija ir tuomet nevalytos nuotekos lietųsi tiesiai į Kuršių marias, ...
2024-05-13
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdoje nori įrengti diskgolfo parką

„Klaipėdos mieste įrengus nemokamą diskgolfo 18-os taikinių parką, šis parkas būtų viešai prieinamas visiems Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams, o ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This