Įspėja apie naują sukčiavimo būdą: žinutes siunčia pažįstami

Konsultacijos
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-09-21

Trečiadienį į Palangos policijos pareigūnus kreipėsi 66 metų moteris, kuri nurodė, kad tą pačią dieną per vieno socialinio tinklo bendravimo programėlę gavo pranešimą iš pažįstamos moters, kuri pasiūlė sudalyvauti loterijoje, nes jai neva pasisekė ir ji laimėjo pinigų.

Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Moteris, manydama, kad bendrauja su drauge, atskleidė mokėjimo kortelės duomenis, suvedė reikalaujamus kodus, o po to pastebėjo, kad iš jos banko sąskaitos apgaulės būdu yra pasisavinti 1788 eurai.

Nusikaltimus elektroninėje erdvėje tiriančių pareigūnų duomenimis, yra ir daugiau kituose Klaipėdos apskrities miestuose tokiu būdu nukentėjusių asmenų.

Pareigūnai žmones ragina būti itin atidžiais – net ir iš neva pažįstamo asmens gavus pranešimą, patariama susisiekti su tuo žmogumi kitu būdu ir pasitikrinti, ar jį siuntė tikrai jis, ypač jei yra prašoma atskleisti asmeninius duomenis, prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodus ar patvirtinti kokius nors mokėjimus.

Taip pat pareigūnai pastebi, kad žmonės labai daug asmeninės informacijos atskleidžia socialiniuose tinkluose, kuria sukčiai gali lengvai pasinaudoti. Todėl primygtinai rekomenduoja gerai pagalvoti prieš dalijantis bet kokia informacija apie save, artimuosius, draugus, darbovietę ir kt.

Lietuvos policijos duomenimis, 2022 m. iš Lietuvos gyventojų sukčiai išviliojo daugiau nei 20,5 mln. eurų. Skelbiama, kad pinigai yra išviliojami pačiais įvairiausiai būdais. Nors vis dar pasitaiko atvejų, kai sukčiai tiesiog pasibeldžia į senyvo amžiaus žmonių duris su prašymu perduoti jiems tam tikrą pinigų sumą, daugiausia atvejų dabar yra fiksuojama elektroninėje erdvėje.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 padėtis išlieka Palangoje

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad penktadienį Lietuvoje patvirtinta 18 naujų koronaviruso atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje vienas žmogus ...
2024-05-18
Skaityti daugiau

Regionas

Nauja kultūros erdvė kurorte - „Palangos duonos fabrikas"

Buvusios Palangos duonos gamyklos patalpos virsta šiuolaikiška menine erdve „Palangos duonos fabriku“. Šią vasarą miesto gyventojai bei svečiai čia galės ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Regionas

Į tarpukario Palangą nukels orientacinis žaidimas 

Gegužės 25 d., 12 val., Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinys Jono Šliūpo muziejus kartu su Palangos atvira jaunimo erdve „Be stogo“ ...
2024-05-16
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This