Garažų po Atgimimo aikšte belaukiant gimė Spragtukas*

Spyglys
Spyglys
2023-09-26

Kultūros ir meno veikėjai bei laisvieji menininkai, Klaipėdos valdžios stumiami į pilietinės visuomenės paraštes, nežada Atgimimo aikštėje rengti piketų ir kitokių banalių protesto akcijų. Juolab prie diktatūra dvokiančių savivaldybės pastatų Liepų 11 ir 13, kur užsirakino meras.

Ir šiuo nekaltu piešinuku (žiūrėti Spyglio nuotr.) prie Atgimimo aikštės, po kuria meras skuba išrausti savo geradariui Arūnui Tumai prieš rinkimus žadėtą garažą, skelbia pirmą pranešimą: mes turime priemonių!

Ir čia – tik pradžia. Girdit, niekadėjai, jums dažų neužteks mūsų meno ant visų jūsų sienų uždažyti! Ir tie dažai jums kainuos daugiau, nei išlaidos kultūrai finansuoti.

Prie gatvės meno korifėjų tuoj prijungs muzikantai bei kūrybiški IT veikėjai. Tada ir dieną naktį jūs savo telefonuose, kompuose, TV girdėsite vienintelę įkyrią melodiją iš „Spragtuko” baleto. O jau vėliau į akcijas išeis sunkumų kilnotojai, boksininkai ir kiti socialiniai darbuotojai.

Spyglys moralas: Hmm… Kodėl Spragtukas? Gal taip merą menininkai pradėjo pravardžiuoti?

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.
Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Rengiami automobilių parkavimo rinkliavos „atlaidai”

Klaipėdos meras siūlo praplėsti Raudonąją parkavimo zoną, Mėlyną zoną priskirti Žaliajai, tačiau atsisakyti rinkliavos rinkimo ne sezono metu – nuo rugsėjo ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Ar meras pateiks pasiūlymą mašinas vežti autobusais nemokamai?*

Kodėl dviratį nemokamai galima vežti miesto autobusu, o automobilio – ne? – pasipiktino Spyglys, girdėdamas nesibaigiančias Klaipėdos politikų diskusijas, kaip ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Nuo godumo ir kuklumo nemirs*

Pinigais sočiai Klaipėdos valdžios maitinami vietos laikraščiai jau nebežino kaip ir atsidėkoti – pasirengę merui stačiai po uodega sulįsti. Mat, kuo ...
2024-05-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This