Karinės jūrų pajėgos Ukrainai perdavė radiolokacinę įrangą

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-09-27

Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomenė toliau tęsia nenutrūkstamą karinės paramos teikimą Ukrainai. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos (KJP) antradienį perdavė Ukrainos karinėms jūrų pajėgoms radiolokacinės įrangos komplektus.

KJP nuotr.

Radiolokacinės įrangos komplektai yra skirti užtikrinti jūros stebėjimą ir vystyti jūrinės aplinkos suvokimo pajėgumą. Ši įranga išsiųsta atsižvelgiant į Ukrainos karinio laivyno poreikius ir prašymą.

„Ši parama sustiprins Ukrainos jūrų stebėjimo pajėgumus ir padės geriau suvokti situaciją jūroje. Rusijos karo niokojamai Ukrainai šie radiolokaciniai įrenginiai bus svarbūs siekiant tiek apsaugoti jos teritorinius vandenis, tiek užtikrinti jos piliečių saugumą“, – pranešime pažymi krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Be nuolat perduodamos karinės technikos ir įrangos Lietuva taip pat aktyviai apmoko ukrainiečių karius, teikia ukrainiečiams gydymą ir reabilitaciją, rengia ekspertines konsultacijas, skiria lėšas į tarptautinius paramos Ukrainai fondus.

Lietuva jau yra sudariusi ir ilgalaikės paramos planą. 2024-2026 metams yra numatytas naujas 200 mln. eurų vertės karinės paramos Ukrainai paketas.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Su dviem vaikais 21-erių našle likusi ukrainietė gyventi nori Lietuvoje

21-erių metų Anastasija Kordopolova į Klaipėdą atvyko daugiau nei prieš metus, praėjusių metų vasarį. Jai teko bėgti iš Dniepropetrovsko srityje ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Tomas Venclova: „Lietuviai neturėtų didžiuotis, kad yra paskutiniai Europos pagonys"

86 metų poetas, rašytojas, vertėjas, filosofijos mokslų daktaras Tomas Venclova galėtų būti puikiu pavyzdžiui daugeliui senjorų, kaip, sulaukus garbaus amžiaus, ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Kultūra

Vyks XXIII tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas

Gegužės 16-19 dienomis Klaipėdoje vyks XXIII tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas, kuriame ketina dalyvauti per 20 kolektyvų iš Latvijos, Estijos, ...
2024-05-08
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This