Energetikai: šilumos tiekimas į Klaipėdos šiaurę nesutriks (3)

Miestas, Svarbu
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-09-29

Šilumą ir karštą vandenį uostamiesčio gyventojams tiekiančiai AB „Klaipėdos energijai” pranešus, kad ji yra pasiruošusi šaltajam metų sezonui, „Atvira Klaipėda” sulaukė skaitytojo laiško, kuriame nerimaujama, jog magistralinė šiluminė trasa iš Danės g. 8 į šiaurinę miesto dalį yra avarinės būklės ir bet kada gali „atsakyti”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Laiške teigiama, kad ši trasa vietomis yra „išpjaustyta” (esą, tai puikiai matosi nuo Mokyklos gatvės tilto), o ją atnaujinti pasamdyta UAB „Plungės lagūna” negauna statybos leidimo. Taip pat nerimaujama, kad šiluma karštam vandeniui ruošti į šiaurinę miesto dalį tiekiama per avarinį vamzdį, „kurį kelis kartus taranavo sunkvežimiai”.

Rolandas Baltuonis, AB „Klaipėdos energija” generalinis direktorius, atsakydamas „Atvirai Klaipėdai”, teigia, kad nerimauti nėra pagrindo, esą nėra jokios rizikos dėl artėjančio šildymo sezono: šiaurinės miesto dalies gyventojams tiek šiluma, tiek karštas vanduo bus ir toliau tiekiamas be kliūčių, nesutriks.

R. Baltuonis patikino, kad UAB „Plungės lagūna” turi statybą leidžiantį dokumentą ir pagal sutartį su energetikais orinę šiluminę trasą nuo energijos generavimo vietos iki Artojo gatvės „nuleis” po žeme sutartu laiku.

INFORMACIJA

AB „Klaipėdos energija“, kurios kontrolinį akcijų paketą valdo Klaipėdos miesto savivaldybė, yra viena seniausių Lietuvos energetikos įmonių, išaugusi iš 1929 m. pastatytos anglimis kūrenamos elektrinės ant Danės kranto. Tuo metu tai buvo viena moderniausių elektrinių Lietuvoje. Smarkiai nukentėjusi Antrojo pasaulinio karo metais ir atstatyta pokaryje, šiluminė elektrinė sėkmingai veikia iki šiolei. 

Ilgus metus Klaipėdos elektrinė buvo pagrindinė elektros tiekėja Vakarų Lietuvoje, o 1959 m. Klaipėdą sujungus su bendra Lietuvos energetikos sistema, pagrindiniu įmonės uždaviniu tapo centralizuotos šilumos tiekimas pramonei bei gyvenamiesiems namams. Augant miestui ir jo energetiniams poreikiams, Klaipėdoje buvo pastatytos dar kelios katilinės, visi šilumos gamintojai sujungti magistraliniais tinklais.

Žymos: | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Energetikai: šilumos tiekimas į Klaipėdos šiaurę nesutriks”: 3

  1. Klaipėdiškis parašė:

    Kai kam visiškai nulis klaipėdos miesto gyventoju butų šildymas , gudragalviai tiek daug metų laukė žemės sklypo prie Dangės , čia aukso vertės žemė . Daugiaaukščiai , ofisai , viešbučiai , kazino pinigai , pinigai , pinigai . Kapitalistų gobšumui ribų nėra . O paveldas , čia vokiečių statyta ne lietuviška, griauti viska kas ne smetoniškai žemaitiška .

  2. Šulcui parašė:

    Ne Baltuonio reikia klausti, o energetikos inspekcijos! Kur matyta, kad kita menesi jau ruduo , o trasa net kasti nepradėta, ekskavatoriai ne siaip sau suvaryti be darbo stovi, kainuoja juk! Statybos leidima turbut siandien gavo, tai gal rytoj prades dirbti?

    • Jooo... parašė:

      Inspekcija turėtų pasidomėti o kaip bus su rezerviniu šilumos šaltiniu. Katilinę Danės gatvėje išplėšė, neveiks, o jei – 20 , Fortumas sustoja, ir Klaipėda „rūko”, kaip Telšiai savo laiku.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Verslas

Pasibaigęs šildymo sezonas buvo pigesnis

Ką tik pasibaigęs šildymo sezonas Klaipėdoje ir Gargžduose buvo pigesnis nei prieš metus. Tai lėmė gamtinių dujų ir biokuro, naudojamų ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This