Kultūros skyriaus vedėjai – nemalonumai (atnaujinta) (33)

Svarbu, Veidai
Avatar photoMartynas Vainorius
2023-10-11

„Atvira Klaipėda“ sulaukė informacijos, kad pirmadienį uostamiesčio savivaldybės administracijoje buvo fiksuotas incidentas, po kurio esą darbo nebegalėjo tęsti Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė.

Eglė Deltuvaitė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Su pačia E. Deltuvaite antradienį susisiekti nepavyko – į skambučius ji neatsiliepė. Tuo metu Savivaldybės administracija kol kas jokių aplinkybių nedetalizuoja.

„Šiuo metu yra pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas valstybės tarnautojo atžvilgiu“, – rašoma „Atvirai Klaipėdai“ atsiųstame Savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Žuko komentare.

Jis ir bus tas asmuo, kuris atlikus nustatytas procedūras bei gavus galutines tarnybinio nusižengimo tyrimo komisijos išvadas, priims sprendimą dėl tolesnių veiksmų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyrius informavo, kad pirmadienį iškvietimų į rotušę, kur dabar yra įsikūręs Kultūros skyrius, gauta nebuvo.

E. Deltuvaitė šiam skyriui vadovauja nuo 2018-ųjų rugsėjo.

ATNAUJINTA. Trečiadienį Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus žurnalistams detalizavo, kad žmonės pajuto kvapą, leidusį įtarti, jog E. Deltuvaitė darbe buvo neblaivi, ir jai buvo pasiūlyta nuvažiuoti į ligoninę bei pasitikrinti blaivumą.

„Yra skaičiai nustatyti, bet nenorėčiau komentuoti, kol nebaigtas tyrimas“, – sakė meras.

A. Žukas „Vakarų ekspresui“ trečiadienį sakė, kad tai buvo paskutinė E. Deltuvaitės darbo Savivaldybėje diena – moteris parašė prašymą atleisti ją iš darbo. Laikinai Kultūros skyriui vadovaus Kristina Skiotytė-Radienė.

Žymos: | | | |

Komentarai (33):

Atsakymai į “Kultūros skyriaus vedėjai – nemalonumai (atnaujinta)”: 33

  1. Tcubni parašė:

    Jei dėl 0,2 gali šitaip sugriauti žmogui gyvenimą (koks būsimas darbdavys gilinsis koks buvo girtumas ar kad kažkas atsikratyt norėjo – visi VISADA matys – GIRTUOKLĖ) tai savivaldybės darbuotojai turėtų bijoti absoliučiai visko. Žmogiškumo nebus. Raminančių gerti irgi nereikėtų – juk pripaišys, kad vartojo psichiką veikiančias medžiagas. Saldainių su likeriu net namuose verčiau neturėtų. Čia kaip į lagerius už netinkamą žvilgsnį išveš.

  2. Muilas parašė:

    Ar tiesą žmonės kalba, kad jai buvo nustatytos vos 0,2 promilės? Jeigu taip, ar nėra visa ši situacija eilinis susidorojimas su kitaip mąstančiais asmenimis? Vairuoti gali, bet dirbti – ne? 🙂

  3. Mergyte parašė:

    Valio. Nuo pradžių nežinojo ką daro, paranki tik siauram ratui buvo, saviveiklininkai tik skylėms užkišti, be jokio palaikymo. Klaipėda tokia daugiasluoksnė, tiek galimybių kultūrai skleistis visapusiškai, bet nesijaučia, kad gyveni kultūra alsuojančiame miete. O ką daro keli savo uždaroje erdvėje, mažai vertės tesukuria. Net etno kultūra tik uždarame kieme, nesugeba išjudinti žmonių, suorganizuoti uostamiesčio vertų švenčių. Kai šiaip niekas nepatraukia, gyvenimas susitvarko. .

  4. Ropė parašė:

    Man patinka pokyčiai. O šiaip, gerti ne darbo metu, juk niekas nedraudžia. Matyt, šitoks atvejis tik parodo, kokio lygio Klaipėdoje kultūra ir jos atstovai..

  5. Petras parašė:

    Nepateisinu tokio poelgio, bet miestelyje kalbama, kad savivaldybėje bloga atmosfera tvyro prie naujos valdžios….žiūrėkit ponai, kad visi ten nepradėtų girtuokliauti

  6. Vaitkus vėl dvigubų standartų parašė:

    Rusnėje žuvienės šventėje, žmonės kalba, kad jo vicemerė nuo Žemaitaičio palapinės, galimai samagoną nešiojo, bet meras nelabai reagavo.

  7. T parašė:

    Ateit išgerusiai į darbą, matyti kad šitai veikėjai iš vis nerūpi darbo etika! Reto šlykštumo atvejis.

  8. nuomonė parašė:

    Kultūros skyriaus vedėją reikia keisti. Ji nematė Klaipėdos kultūros visumos ir be skrupulų palaikė vieną, popsiškai „modernią” kultūrininkų grupę.

  9. CHA parašė:

    Naujieji komjaunuoliai-milicininkai-verslininkai atėjo į valdžią ir visus išvaikys… Susodins savus žemaitaitinikus ir panašius beraščius…

  10. Klausimas parašė:

    Gal išgėrusi buvo?

  11. miestietis parašė:

    Gaila, jog dažniausiai miestui ir jo žmonėms taip reikalingą kultūrą, miesto valdžia nustumia į šoną. Nes ten maži pinigai. Daug aktualiau tvarkyti savo NT projektus. Bet labai viliuosi, jog naujasis Meras ir Taryba susiims, atleis Deltuvaitę, drįs pertvarkyti miesto Kultūros skyrių, surasti tinkamų žmonių. Būtina keistis.

  12. Jonas parašė:

    Tarybas reikia naikinti ir kulturos taryba su Laužikiene priešakyje taip pat.

  13. Teta Beta parašė:

    Na va, o kas dabar bendradarbiaus su ekspertais, kurie vertina kultūros projektų paraiškas finansavimui…Et

  14. V ir Gis parašė:

    Fiksuotas incidentas. Paponešis suplyšo ir papai išvirto? Kelnių ar sijono užtrauktukas išsiskleidė,nedėvėjo kelnaičių ir plika rūra tapinėjo? Ištvirkavo darbo vietoje? Priliuobė ar pagiringa buvo? Kas nutiko???

  15. A.Žukui parašė:

    O koks tyrimas atliekamas del savivaldybes darbuotojo A.Smagurio , kur automobili remontavo Klaipedos energijoje uz energijos lešas? Toliau energijos valdyboje sedi ir kitus automobilius remontuoja?

  16. Antanas parašė:

    Taip atrodo, kad tarybų naikinimo metu kažkas buvo pastumtas nuo lovio…Kaip taip galima, ilgus metus lapnojo be sustojimo, o dabar pastūmė. Štai ir visa demokratija, ir visa politika. Seniai taip turėjo būti.

  17. Nauja AK rubrika parašė:

    Atsiranda nauja AK rubrika serialas ”moterys meluoja geriau” arba patikslinus – ”viena boba sakė”. Visi AK skaitytojai labai susidomėję lauks tęsinio….

  18. Skaitytojas parašė:

    Tai yra savivaldybės vidaus problemos ir nebūtina spręsti tarptautiniu lygiu.

  19. Miestietis parašė:

    Galimai nesiseka jai su vyrais… Dzimu Danieliumi, Morganu, Jonu Walkeriu…

  20. O kas gi buvo? parašė:

    Tauta laukia Vaitkau!!!!kodel taip? Del tarybu likvidavimo?

  21. Mindaugas parašė:

    O tiksliau kažką ?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Rengiami automobilių parkavimo rinkliavos „atlaidai” (atnaujinta)

Klaipėdos meras siūlo praplėsti Raudonąją parkavimo zoną, Mėlyną zoną priskirti Žaliajai, tačiau atsisakyti rinkliavos rinkimo ne sezono metu – nuo rugsėjo ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Miestas

Tvarkys aikštę prie Santuokos rūmų

Klaipėdos savivaldybė praneša apie dar šiais metais planuojamą atnaujinti aikštę prie Klaipėdos santuokų rūmų. Darbai bus atliekami pagal anksčiau atliktą ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This