Už leidimą naudotis tualetu – mokesčių lengvatos

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-10-11

Klaipėdos savivaldybė siūlys papildomas mokesčių lengvatas kavinėms senamiestyje, istorinėje miesto dalyje ir Smiltynėje, jei jos suteiks galimybę klaipėdiečiams ir miesto svečiams nemokamai pasinaudoti tualetu. Tokių nekilnojamojo turto mokesčių lengvatų jau esama, bet meras siūlo savivaldybės tarybai jas praplėsti.

Tikimasi, kad šia mokesčio lengvata kasmet naudosis 5-10 kavinių, tokiu būdu prisidėdamos prie viešųjų tualetų trūkumo problemos sprendimo Klaipėdoje.

Teigiama, kad šiuo metu jau yra numatyta tokia fiksuoto 174 Eur dydžio nekilnojamojo turto mokesčio lengvata nėra patraukli ir neskatina teikti nemokamų tualeto paslaugų. Dėl šios lengvatos per metus kreipiasi tik 1-2 asmenys. 

Sprendimo projekte siūloma numatyti 50 proc. mokesčio lengvatą nekilnojamam turtui, esančiam Naujamiestyje, ir 100 proc. mokesčio lengvatą nekilnojamam turtui, esančiam senamiestyje.

Teigiama, kad tiksliai įvertinti ir apskaičiuoti savivaldybės biudžeto negautas lėšas dėl siūlomo sprendimo projekto nėra įmanoma. 2020 m. buvo gauti devyni tokie prašymai 4,7 tūkst. Eur sumai, 2021 m. – 6,9 tūkst. Eur sumai (10 asmenų), 2022 m. – 4,9 tūkst. Eur sumai (6 asmenys), 2023 m. – 3,7 tūkst. Eur sumai (6 asmenys). Daroma prielaida, kad suteikiamų nekilnojamojo turto mokesčio lengvatų suma gali padidėti iki 10-20 tūkst. Eur.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Mokesčiai už parkavimą Klaipėdoje - atgal į praeitį!

Klaipėdos, labiausiai iš visų Lietuvos miestų kenčiančios nuo oro taršos ir kvėpavimo ligų, valdžia siekia į miesto centrą, senamiestį bei ...
2024-05-21
Skaityti daugiau

Sveikata

Visuomenės sveikatos biurui rastos naujos patalpos

Savivaldybė rado patalpas, į kurias galima būtų iškelti jai priklausantį Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biurą. Iškelti šią biudžetinę įstaigą atsirado ...
2024-05-21
Skaityti daugiau

Miestas

Griaus avarinius pastatus, stulpus ir tualeto likučius

Savivaldybė rengiasi šiek tiek išvalyti Klaipėdą nuo jai pačiai priklausančių ir šeimininko neturinčių keliolikos apleistų objektų, kurie yra avarinės būklės, ...
2024-05-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This