Meras išsirinko „Volvo“ su „Blond“ sėdynėmis (35)

Miestas, Svarbu
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-10-13

Nors nemažai valstybės institucijų, įmonių ir įstaigų vis dažniau perka ar nuomojasi elektromobilius, uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus pasirinko konservatyvesnį variantą – hibridinį „Volvo S90“ su šviesios spalvos odinėmis sėdynėmis „Blond“. Mokesčių mokėtojams per trejus metus jis atsieis 51 tūkst. eurų.

Kol kas meras dar važinėjasi pirmtako naudotu „Volvo“. Martyno Vainoriaus nuotr.

Sutartis dėl to sudaryta su UAB „Autolux“, kuri vienintelė dalyvavo savivaldybės paskelbtame konkurse ir, anot viešųjų pirkimų specialistų, pateikė labai kvalifikuotą pasiūlymą, kuris buvo nedelsiant priimtas.

Keturiais ratais varomo M1 kategorijos (E2 klasė) automobilio veiklos nuoma su technine priežiūra ir draudimu bus tęsiama 36 mėnesius. Į meriją jis turi būti pristatytas iki kitų metų spalio 27 d.

Automobilio variklis – benzininis „T8 Recharge, Plug-In“.  Automobilio bendras ilgis – 496 cm. Priekinės ir galinės jo sėdynės – šildomos. 

Gegužės pabaigoje Klaipėdos miesto taryba be jokių diskusijų pritarė mero teikimui leisti nuomotis pagal veiklos nuomos sutartis 4 lengvuosius automobilius. Kol kas perkama tik paties mero automobilio nuoma.

Konkursą tokio automobilio veiklos nuomai Klaipėdos savivaldybė paskelbė tik po dviejų rinkos konsultacijų. Maksimali pageidaujama būsimo A. Vaitkaus tarnybinio automobilio nuomos kaina nebuvo skelbiama.

Teigiama, kad vadovaujantis galiojančiais įstatymais, nuomos laikotarpiu ant automobilio kėbulo bus priklijuoti įstaigos logotipai. Buvusio mero Vytauto Grubliausko tarnybinis automobilis taip paženklintas nebuvo.

INFORMACIJA

„Atvira Klaipėda“ rašė, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija rugpjūčio 10 d. pasirašė sutartį dėl elektromobilio „Citroen EC4“ pirkimo. Elektromobilį įsigijo ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Apie elektromobilio pirkimą neseniai paskelbė Klaipėdos universitetas, o uostamiesčio savivaldybės valdomas Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras įsigijo tris elektrinius visureigius. 

Žymos: |

Komentarai (35):

Atsakymai į “Meras išsirinko „Volvo“ su „Blond“ sėdynėmis”: 35

  1. Kai ne savo pinigai, gali rinktis brangia parašė:

    Gerai, kai savivaldybė tokia turtinga. Pigesnių markių automobiliai ne prestižas?

  2. Anonimas parašė:

    Šlykštu ir tiek. Gaila, kad esame mankurtų, baudžiauninkų miestas, tolerajuonjantis „ponų“ užgaidas . Normalūs miestiečiai tokio tipo švaistymus laikytų spjūviu į veidą ir reikalautų atsistatydinti.

    • NNN parašė:

      Nu jo… Kažkokią Volvo pasiemė. Turėjo, bent Audi a8 ar kokį BMW 7 klasės imti. O dabar – meras ir su kažkokiu kledaru važinės. Visam miestui gėdą darys.

    • Bukagalvis ? parašė:

      Tik visiškas , na visiškas gali tokį komentarą rašyti . Merai ,VISŲ MIESTŲ IR REGIONŲ , važinėja auto , o ne arkliais . Ne mankurtui . Klaiku nuo bukumo , patryyyjotų bukumo .

    • Blee parašė:

      Tiek pridare dviracio taku mieste,o jis matai važiuos su VDV ir visus tručis….

  3. Vytautas parašė:

    Automobilis perkamas darbui. Namo meras važinėja savo transportu.

  4. T8 AWD plug-in hybrid
    Elektrinis/benzininis
    AWD Automatinė 455 AG Greitėjimas 4.7s (0-100 km/h)

  5. Rms parašė:

    Kodėl mašina nepažymėta savivaldybės logotipu?
    Ar klaipėdai negalioja įstatymai?

  6. Rulis parašė:

    Tai kad ta mašina bus nuomojama tris metus ir nuoma kainuos 51 000 EUR ir jokių nuosavybės teisių savivaldybė neturės ir pasibaigus nuomai automobilį reiks grąžinti. Po to autosalonas galės ją parduoti aukcione. Nors daugelis skaitytojų supranta,kad tą automobilį perka savivaldybė.

  7. I am parašė:

    210000 bado prašytojų maisto banke. Skola kiekvienam iš mūsų po 20000 Eur.
    Kodėl avims dar reikia atstovų, kai yra tokios technologijos?

  8. chi... parašė:

    Išsirinko kitaica už 50 tks.?,o koks probegas,kiek šeimininku..

  9. Hm parašė:

    Važiuoja mūsų meras… žemyn

  10. Anteja parašė:

    Teisingas pasirinkimas.Vistik merui daug reikia vazineti,Automobilis turi buti saugus .Ir gerai ,kad benzininis.Nes elektrinis gali uzsidegti ir issikrauti.Sekmes vazinejant.

  11. Liucija Miliūnienė parašė:

    Protingas meras, tai ir pasirinkimas be priekaištų.

  12. AtviraKlaipeda pramuša dugną parašė:

    Kokie straipsniai, tokie ir skaitovai…

  13. Anonimas parašė:

    Nū jooo….. Jug gauna atlyginimą…. Tegul perka už savo lėšas ir važinėja kokiu nori… Bet deja kas prie lovio…. Tas ir gali važinėt kuo nori… Jug jie išrinktieji…..

  14. Kuršis parašė:

    Teisingas ir subalansuotas pasirinkimas.

  15. Dov. parašė:

    Federalinis Austrijos kancleris Sebastianas Kurcas , net eidamas tokias pareigas, ilgoką laiką į darbą važinėdavo visuomeniniu transportu ir ką? Nenumirė….Kuo skurdesnė šalis, tuo daugiau unoro.

    • Antanas parašė:

      Ateinancios boso dienos proga 🙂 Gi turi visu akys krypti i jo tacke

    • Klaipeda parašė:

      Parsidavėliškos, pakalikiškos rusijai federalinės austrijos kancleris negali mums būti pavyzdys!!

    • Nuomonė parašė:

      klėdesiai, meras į darbą ir iš darbo važinėja nuosavu automobiliu, bent taip sekliai sako. Normali ta Volva, su elektrine toli nenuvažiuosi. Man atrodo viskas normaliai, nebent norima merui „zapą” įtaisyti.

  16. J parašė:

    Meras reprezentuoja miestą, gi nevažinės su kledaru!

    • Anonimas parašė:

      Skandinavijoje (konkrečiai Danijos ir Švedijos) didmiesčių merams ar ministrams nėra gėda dviračiais važinėti į darbą. Miestą ir valstybę reprezentuoja ne biurokrato brangaus automobilio markė, o miesto/šalies keliai, aplinkosauga, švietimas, sveikatos sistema.

    • Ignas parašė:

      Liūdnas gyvenimas, jei patį reprezentuoja daiktai.

    • Anonimas parašė:

      Aš siūlyčiau merui elektrinį paspirtuką nupirkti, būtume labai orginalūs ir solidarūs. Viešpatie, kad tik tokios problemos būtų…

    • Kai požiūris sovietinis parašė:

      Galvojau, kad geri darbai reprezentuoja miestą, švarūs tualetai. Gerai tvarkomi keliai. O pasirodo….automobilis. Toks sovietinis požiūris, baisu

  17. Klaipėdiškis parašė:

    Koks kieno reikalas kokia mašina važinės meras , šulc geriau pasidomėk savivaldybės įmonių direktorių mašinomis . Šulc esi piktas kad nepakliuvai į baltuosius rūmus liepų gatvėje , reiškia ne ant tos kortos pastatei , o iškrito visiškai kita korta , nieko amžino nėra .

    • se parašė:

      Man, kaip mokesčių mokėtojui, svarbu vienodai kaip lėšas naudoja tiek savivaldybė, tiek jos įmonės. Vienų išlaidavimas, nepateisina kitų išlaidavimą.

  18. Anonimas parašė:

    Ar ne per didelė prabanga po 1,4 tūkst. EUR /mėn automobilui? Mūsų meras , beje kaip ir buvęs, tampa brangiuoju tikrąja žodžio prasme.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Mirė žurnalistė Gražina Juodytė, laidotuvės ketvirtadienį (atnaujinta)

Portalas ve.lt praneša, jog mirė klaipėdietė žurnalistė Gražina Juodytė. Šį balandį jai sukako 78 metai. Praėjusią vasarą per miesto gimtadienį ...
2024-05-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Rengiami automobilių parkavimo rinkliavos „atlaidai” (atnaujinta)

Klaipėdos meras siūlo praplėsti Raudonąją parkavimo zoną, Mėlyną zoną priskirti Žaliajai, tačiau atsisakyti rinkliavos rinkimo ne sezono metu – nuo rugsėjo ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Miestas

Tvarkys aikštę prie Santuokos rūmų

Klaipėdos savivaldybė praneša apie dar šiais metais planuojamą atnaujinti aikštę prie Klaipėdos santuokų rūmų. Darbai bus atliekami pagal anksčiau atliktą ...
2024-05-16
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This