Klaipėdos moksleiviai susirungs aplinkosauginiame konkurse

Aplinkosauga
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-11-17

Prisijungdama prie jau 15 kartą vykstančios Europos atliekų mažinimo savaitės renginių Klaipėdos miesto savivaldybė uostamiesčio bendrojo lavinimo mokyklų mokinius pakvietė į aplinkosauginį konkursą – viktoriną „Daugiau žinių – mažiau atliekų“.

Konkurse galės dalyvauti 2-5 narių komandos trijose skirtingose amžiaus kategorijose: 1-4; 5-8; 9-12 klasių.

Kaip pasakojo viena iš konkurso organizatorių, Aplinkosaugos skyriaus Rasa Jievaitienė, komandos nariai bendromis pastangomis turės atsakyti į 20-30 klausimų, pasirenkant teisingą atsakymą iš kelių pasiūlytų variantų. Klausimai bus susiję su tvariu gyvenimu ir atliekų tvarkymu Klaipėdoje.

„Klaipėdos savivaldybė prieš 10 metų inicijavo ekologinių pamokų vedimą mokyklose. Kiek vėliau jau ir pačios mokyklos ėmėsi įvairių projektų, skatinančių mokinius domėtis ir suprasti tvarumo tiesas. Šis mūsų konkursas taip pat jau tradicinis, vykstantis ne pirmus metus. Gera matyti, kaip bendras pedagogų ir mūsų darbas suteikia jaunajai klaipėdiečių kartai būtinų žinių, padeda įsigilinti į atliekų tvarkymo subtilybes“, – sakė R. Jievaitienė.  

Pasak aplinkosaugininkės, atliekų rūšiavimas kinta kone kasmet. Atsiranda naujos technologijos antrinių žaliavų perdirbimui, tobulinama infrastruktūra, keičiasi atliekų surinkimo tvarka, vis dažniau kalbama apie pakartotinį daiktų panaudojimą. Tad domėjimasis šiomis aktualijomis turėtų vykti visą gyvenimą. O panašios akcijos, kaip organizuojama viktorina, padeda jaunimui įdiegti būtinas pagrindines aplinkosaugines žinias.

Šiuo metu dar vyksta registracija į konkursą, kuris vyks Europos atliekų mažinimo savaitės pabaigoje, lapkričio 24 dieną, vienoje iš uostamiesčio gimnazijų.  Iš vienos mokyklos bus leidžiama dalyvauti ne daugiau kaip 2 komandoms, o vienoje amžiaus grupėje susirungs iki 15 komandų.

Kiekvienos amžiaus grupės nugalėtojai pasidalins nepiniginius prizus: 1 vietos prizo vertė – 500 Eur; 2 vietos prizo vertė – 300  Eur, 3 vietos prizo vertė – 200 Eur.

Konkurso „Daugiau žinių – mažiau atliekų“ nuostatai skelbiami https://www.klaipeda.lt/lt/aplinkos-apsauga/aplinkosauginis-svietimas/konkursas-daugiau-ziniu-maziau-atlieku/12203/ 

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Viesulo“ vadovui - kontrolierių kirčiai

Nors Klaipėdos savivaldybės meras Arvydas Vaitkus neseniai „Viesulo” sporto centro vadovo Vaclovo Gedvilo darbą įvertino gerai, Kontrolės komitetas antradienį rekomendavo ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Politika

Kėdes savivaldybėje žada perstumdyti per dvi savaites

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas antradienį vykusio Kontrolės komiteto posėdžio metu pažadėjo, kad nauja jos struktūra bus patvirtinta ...
2024-05-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This