Dujų kainos gyventojams nesikeis

Verslas

Bendrovė „Lietuvos dujų tiekimas” praneša, kad gamtinių dujų kainų savo privatiems klientams antrąjį pusmetį nekeis: ketvirtadienį jas suderino Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

Pranešama, kad yyventojams, kurie gamtines dujas naudoja maistui ruošti ir per metus suvartoja iki 500 kub. metrų, dujos ir toliau kainuos 0,59 euro už kubinį metrą. Daugiau nei 500 kub. m. per metus suvartojantiems klientams kubinis metras dujų kainuos 0,39 euro, o daugiau nei 20 000 kub. metrų suvartojantiems klientams – 0,38 euro.

Mėnesio mokestis – pastovioji dedamoji nesikeistų: 0,56 euro būtų ir toliau taikoma iki 500 kub. m. suvartojantiems gyventojams, o 3,99 euro – daugiau nei 500 kub. m. per metus vartojantiems klientams.

Teigiama, jog galutinės gamtinių dujų kainos gyventojams, kurie naudojasi „Lietuvos dujų tiekimo“ paslaugomis, nesikeičia nepaisant tarptautinėse rinkose augančių dujų kainų.

Pasak „Lietuvos dujų tiekimo“ generalinio direktoriaus Manto Mikalajūno, stabilias, vienas žemiausių per dešimtmetį kainų privatiems klientams bendrovė gali pasiūlyti, nes šiek tiek sumažėjo dujų infrastruktūros kainos ir bendrovė sumažino savo veiklos sąnaudas. Tai esą padėjo kompensuoti importo kainos didėjimą.

Dėl pastaraisiais metais išlaikomų stabiliai mažų gamtinių dujų kainų, gamtinės dujos yra vienas konkurencingiausių kurų būstų šildymui ir tai didina jų populiarumą. 2017 metais privačių klientų, gamtines dujas naudojančių būstų šildymui gretos išaugo 12,5 tūkst. (13,4 proc.) – daugiau nei dvigubai, palyginus su 2016 metų prieaugiu, siekusiu 6 tūkstančius.

Gamtinių dujų kainos gyventojams nuo 2018 m. liepos 1 d. iki gruodžio 31 d.

Klientų grupė Gamtinių dujų suvartojimas per kalendorinius metus Mėnesio mokestis, Eur su PVM Dujų kaina, Eur/m³ su PVM
I iki 500 m³ 0,56 0,59
II nuo 501 m³ iki 20 000 m³ 3,99 0,39
III daugiau kaip 20 000 m³ 3,99 0,38

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Dujų balionų akcizas įžiebė konfliktą tarp „Jozitos“ ir S. Gentvilo

Nuo naujųjų metų įsigaliojus didesniam akcizui už dujų balionus, degalinių tinklas „Jozita“ čekiuose pradėjo žymėti, kad tai yra „Tėvynės Sąjungos-Konservatorių ...
2024-01-03
Skaityti daugiau

ELTA

Pinga visuomeninis elektros ir dujų tiekimas, didėja valstybės reguliuojami elektros tarifai

Nuo sausio 1-osios įsigalioja nauji elektros ir dujų tarifai. Elektros tarifus visiems vartotojams sausį–liepą didins pakelta reguliuojamoji kainos dalis, tuo ...
2024-01-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Dujomis apsinuodijo 4 asmenys, du iš jų - vaikai

Policija praneša apie šeštadienį nutikusią nelaimę Klaipėdoje. Apie 13.50 val. į Klaipėdos ligoninę iš Tauralaukyje esančios Klaipėdos g. buto buvo ...
2023-12-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This