Universiteto ligoninei – dar vienas skaudus palikimas (14)

Svarbu, Sveikata
Avatar photoMartynas Vainorius
2023-11-27

Nuo šių metų sausio pradėjusi egzistuoti Klaipėdos universiteto ligoninė perėmė ir nemenką bylų kraitį, kurias inicijavo uostamiesčio savivaldybės pavaldume tuo metu buvusi Klaipėdos universitetinė ligoninė.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė galutinį sprendimą vienoje iš bylų su Centrine projektų valdymo agentūra (CVPA), skyrusia ligoninei įvairaus dydžio finansines sankcijas už jos vykdytus viešuosius pirkimus.

Neskundžiamame sprendime konstatuojama, jog ligoninė pati turės padengti dešimtis tūkstančių iš savo biudžeto už vieną iš tokių europinėmis lėšomis remtų sandorių.

Visą tekstą gali skaityti „Atviros Klaipėdos“ rėmėjai „Contribee“ platformoje.

Žymos: | | | | | |

Komentarai (14):

Atsakymų į “Universiteto ligoninei – dar vienas skaudus palikimas”: 14

  1. Vytautas parašė:

    Prof. V. Janušonis kelis dešimtmečius sėkmingai vadovavo Klaipėdos Universitetinei Ligoninei ir nebuvo nustatyta jokių rimtų finansinių pažeidimų. Be to, darbuotojų atlyginimai buvo vieni didžiausių tarp didelių šalies medicininių įstaigų. Tai kodėl jis taip blogai bandomas vertinti šiuo metu?

    • M parašė:

      Eik, eik. Geriausia ligoninė, nuo tarybinių laikų remontų tos ligoninės nematė, nebent esi užsienio šalies kalaborantas Lietuvoje, turintis omenyje, kad šiuolaikinių ar renovuotų ligoninių Lietuvoje lietuviams nereikia.

    • Nuomonė parašė:

      Man ligoninėje svarbu gydymas, o ne pavalgymas ar sienų spalva. Remontu reikia rūpintis savo bute, ligoninėje reikia gydytis. Pas Janušonį buvo tvarka, nežinau kaip kitur.

  2. Antanas parašė:

    Man visai nejuokinga, kai tie sprendimai buvo priiminėjami skubos tvarka, ligoniai šaukėsi pagalbos , covidas siautėjo negailestingai. Nemanau, kad derėjo atlikinėti klerkų sukurtas apeigas ir marinti žmones. Klerkų marazmai mirties akivaizdoje yra nusikaltimas. Pagarba Vinsui Janušoniui ir jo komandai, kad jiems pirmiausia ėmėsi gelbėti žmonių gyvybes, o neklupėti prieš biurokratų taisykles. Dabar jau visi vaikigaliai mandrūs, o kur jūs buvote tada, kai sdiautėjo mirtis?

  3. Kl parašė:

    Va juk Izraelis mėto bombas ant Gazos. Kiek ten žmonių žūsta? –
    Padugne , brudas !!!

  4. Anonimas parašė:

    Gerai pasidarbavo Janušonis!
    Va, iš kur Lietuvoje tiek milijardierių!

  5. Kaip čia liberaliau atsakius ... parašė:

    Palikimo galima atsisakyti 🙂 Deja liberalūs konservatoriai labai jau to ” palikimo ” norėjo 🙂 Palikimą priėmus pasidarai atsakingas . Elementaru . Nustokite inkšti .

  6. Teisininkas parašė:

    Dar vienas sprendimas, o darbuotojai, vykdę tuos viešuosius pirkimus ir laiminę pagal juos sudarytas sutartis, ligoninėje dirba tą patį darbą iki šiol.

    • Čia smulkmė parašė:

      Kokius fokusus išdarinėja ESO su 160 milijonų eurų permokos gražinimu vartotojams? Ką išdarinėja ministrai. Ką išdarinėja IGNITIS? Kreivys juokiasi išvertęs akis ir iš vartotojų ir iš seimo narių. Ir taip be galo, be krašto. Čia smulkmė, gėlytės. O Litexpo fokusai su pirkimais per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje 2023 liepos 11-12d. Kaip ten! Buvo su pirkimais? Kaip? Parašykite, ar kinkos dreba? Parašykite kur ir ką veikia galimai jūsų „globėjas” Liberalų sąjūdžio „Pirmininkas” Eligijus Masiulis

    • Smulkmenytė parašė:

      Pagal jūsų logika:

      Tai ir išmestas vaikas per langą tik smulkmena. Va juk Izraelis mėto bombas ant Gazos. Kiek ten žmonių žūsta?

      Gal laikas suprasti, kad kito daromi nusikaltimai, nepateisina tavo paties padarytų nusikaltimų.

  7. Klausimėlis parašė:

    Teismai, teismai, teismai. Rašo ponulis : „Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė galutinį sprendimą vienoje iš bylų su Centrine projektų valdymo agentūra (CVPA), skyrusia ligoninei įvairaus dydžio finansines sankcijas už jos vykdytus viešuosius pirkimus.” Darosi įdomu, kokį teisinį išsilavinimą turi šis ponulis? Prokuroras? Advokatas? Teisėjas? Aukščiausio teismo teisėjas? Galimai. O gal šis ponas pasaulio viešpats ir gali nuteisti, apkaltinti bet ką, kas jam nepatinka? Amžiną atilsį….. Gelbėk mus nuo pikto… Pasigailėk mūsų Viešpatie. Garbė Dievui: Tėvui, ir sūnui, ir Šventajai Dvasiai, ir šiam AK ponuliui.

  8. Ir mieste ir ligonineje parašė:

    Va ka pridaro nukvake perdylos….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Nuvarginta reformų Klaipėdos ligoninė žengia į naują pertvarką

„Jeigu visi entuziastingai pasitiktų, tai aš išsigąsčiau”, – taip į klausimą, kaip Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) naujos struktūros ir valdymo ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Sveikata

Keisis Klaipėdos universiteto ligoninės struktūra

Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) dalininkai – Klaipėdos universitetas ir Sveikatos apsaugos ministerija – patvirtino naują šios gydymo įstaigos struktūrą ir ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Kova už Kintus tęsis 

Pirmos instancijos teismas turės iš naujo aiškintis, ar Aplinkos ministerija pagrįstai atsisakė parengti Vyriausybės sprendimo projektą, pagal kurį UAB „Minijos ...
2024-04-30
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This