„Atviros Klaipėdos” gegužės ataskaita

Svarbu

Bičiuliai, šįkart tradiciškai skelbdami mėnesinę „Atviros Klaipėdos” paramos ir išlaidų ataskaitą, norime pasidžiaugti, kad per mėnesį mūsų skelbiamas žinias jau perskaito daugiau nei 30 tūkst. unikalių lankytojų!

Kai kam šie skaičiai galbūt ir juokingi, tačiau mums tai didžiulis įvertinimas – juk viso to pasiekėme tik per nepilnus aštuonis mėnesius ir be jokios reklamos!

Esame be galo dėkingi savo nuolatiniams rėmėjams, kurie nuo pat pradžių padeda gyvuoti „Atvirai Klaipėdai”, nes tik parama yra vienintelis mūsų paramos šaltinis. Tačiau kartu turime pripažinti, jog jų gretos neauga taip sparčiai, kaip visų mūsų skaitytojų. Tai akivaizdžiai rodo ir gegužės paramos rezultatas – 387 eurai. O jei bent trečdalis visų mūsų skaitytojų pasiryžtų kas mėnesį skirti tik vieną eurą „Atvirai Klaipėdai”, ši suma būtų net 25 kartus didesnė! Juk tada būtų galima pasiūlyti orų atlyginimą dar ne vienam žurnalistui, kurie užtikrintų dar operatyvesnį ir platesnio spektro žinių srautą.

Amerikiečiai turi labai taiklų posakį – „Freedom Is Not Free”. Jis visiškai tinka ir žodžio laisvei. Padėkite „Atvirai Klaipėdai” ne tik būti tokiai, kokia ji yra dabar, bet ir augti bei tobulėti. O tam reikia tikrai nedaug – tik to vieno euro!

Skirti paramą „Atvirai Klaipėdai“ galima apsilankius puslapyje  https://www.atviraklaipeda.lt/parama arba pervedant norimą sumą į VšĮ „Klaipėda atvirai“ sąskaitas LT783500010002980312 ir LT394010051004084267.

Tokiu būdu per balandį į „Atviros Klaipėdos“ sąskaitas buvo pervesta 387 Eur piniginės paramos. Iš šios sumos 257 Eur pervedė fiziniai, 130 Eur – juridiniai asmenys. Juridinių rėmėjų logotipai skelbiami pirmajame portalo puslapyje esančioje skiltyje „Už paramą dėkojame“ ir Finansinių ataskaitų puslapyje.

Detali gegužės mėnesio išlaidų ataskaita:

77 Eur sumokėta už patalpų nuomą;

20 Eur sumokėta už buhalterijos paslaugas;

80 Eur sumokėta už kurą automobiliui;

733,34 Eur – atlyginimas redaktoriui už balandžio mėnesį (atskaičius mokesčius);

418 Eur pervesta „Sodrai“ (mokesčiai nuo redaktoriaus balandžio mėnesio atlyginimo);

148,65 Eur pervesta Mokesčių inspekcijai (gyventojų pajamų mokestis nuo redaktoriaus balandžio mėnesio atlyginimo).

5,45 Eur sumokėta už mobilųjį ryšį;

15,58 Eur sumokėta už interneto ryšį;

1,76 Eur sumokėta už Registrų centro pažymas straipsniams;

31,3 Eur – komunaliniai mokesčiai;

12,96 Eur – mokesčiai finansinių paslaugų įmonėms už paramos pervedimų administravimą;

360 Eur sumokėta žurnalistams už paslaugas (atsiskaitoma pagal individualios veiklos sąskaitas);

176 sumokėta žurnalistams už straipsnius projektui „Klaipėdos operacijai 95-eri: „sukilimo“ pėdsakais“ (atsiskaityta pagal individualios veiklos sąskaitas);

49,9 Eur sumokėta autorinio atlyginimo (atskaičiuos mokesčius) redaktoriui už straipsnį projektui „Klaipėdos operacijai 95-eri: „sukilimo“ pėdsakais“;

27,98 Eur sumokėta „Sodrai“ (mokesčiai nuo autorinio atlyginimo už straipsnį projektui „Klaipėdos operacijai 95-eri: „sukilimo“ pėdsakais“);

10,12 Eur pervesta Mokesčių inspekcijai (gyventojų pajamų mokestis nuo autorinio atlyginimo už straipsnį projektui „Klaipėdos operacijai 95-eri: „sukilimo“ pėdsakais“).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ rėmėjams - ypatingai gimusios dovanos

Kovo mėnesį, apie kurį ši tradicinė „Atviros Klaipėdos“ ataskaita, nutiko tai, ką aš vadinu stebuklu. Būtent jo dėka galėsime padaryti ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Dalis „Atviros Klaipėdos“ virto knyga

Vasaris, apie kurį šį tradicinė ataskaita skaitytojams, išsiskyrė tuo, kad dalis „Atviros Klaipėdos“ įgavo kitokį pavidalą. Vasario 15-ąją, Klaipėdos krašto ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This