Dėl naujų R. Žemaitaičio pasisakymų – dar vienas kreipimasis į prokuratūrą (1)

ELTA
Elta
2023-12-04

Konservatorių frakcijai priklausantis Bronislovas Matelis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydamas įvertinti Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio viešojoje erdvėje išsakytus pasisakymus dėl galimo kolaboravimo, valstybės išdavystės ir skatinimo susidoroti su jam neįtikusiais asmenimis visuomenei pavojingu būdu.

Kaip teigia B. Matelis, tai padaryti paskatino R. Žemaitaičio retorika socialiniuose tinkluose apie galimą grėsmę Lietuvai ir jos žmonėms. Antisemitizmu kaltinamas R. Žemaitaitis feisbuke pareiškė, kad į Lietuvą įsiveržus agresoriui, jis pats priešui perduotų valdančiosios daugumos namų koordinates.

„Aš pirmas šeimą išgabenčiau ir tų kiaulyčių iš daugumos namus, turtus pirmas koordinates duočiau, kur susprogdinti“, – rašo R. Žemaitis socialiniame tinkle „Facebook“ šių metų gruodžio 1 dieną.

Pasak B. Matelio, tokie R. Žemaitaičio pareiškimai viešoje erdvėje verčia sunerimti, kad jis galimai rengiasi išduoti ir parduoti valstybę, kuriai yra prisiekęs tarnauti. Konservatoriaus nuomone, šiuo atveju Seimo nario pareiškimai gali būti traktuojami ir kaip kvietimas visuomenę susidoroti ne tik su politiniais oponentais, bet ir su visais kitais piliečiais, turinčiais kitokias vertybes.

B. Matelis taip pat papašė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti R. Žemaitaičio viešus pasisakymus, skatinančius neapykantą, žeminančius Seimo prestižą bei niekinančius Seimo nario priesaiką.

ELTA primena, kad dėl antisemitinių pasisakymų R. Žemaitaičiui gresia apkalta – Seimas kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT), prašydamas išvados, ar parlamentaro veiksmai ir pareiškimai neprieštarauja Konstitucijai. R. Žemaitaitis kontroversiškais pareiškimais ne kartą papiktino tiek Lietuvos, tiek tarptautinę bendruomenę.  

                                                                                                                                            Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Žymos: | |

Įrašo “Dėl naujų R. Žemaitaičio pasisakymų – dar vienas kreipimasis į prokuratūrą” komentarų : 1

  1. Anonimas parašė:

    Reikia kuo greičiau Žemaitaičiui atimti Lietuvos pilietybe,ir siūsti velniom iš Lietuvos į Rusiją. Dar klaipiediečiai nesuvokdami ,kas per tipas už jį balsavo.Gal ,bent dabar Klaipiediečiai pamatys koks žmogus yra Ž emaitais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Kuriamas antras „Drąsos kelias"?

Trečiadienio vakarą vykusių kandidatų į šalies prezidentus debatų metu paaiškėjo pagrindinis jame dalyvaujančio mediko Eduardo Vaitkaus tikslas – su nauja ...
2024-05-09
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijus Žemaitaitis keliaus į teismą

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Seimo narys, į Klaipėdos ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

ELTA

Norima leisti savivaldybėms savo teritorijoje riboti taršų kurą

Antradienį Seimas po svarstymo pritarė įstatymo pataisoms, kurios leistų savivaldybėms savarankiškai imtis priemonių sprendžiant oro taršos problemas ir ribojant taršų ...
2024-05-07
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This