Prezidentas: „Lietuvos sienos saugomos patikimai“ (1)

Politika
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-12-20

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį su komanda dirbo Šilutėje. Susitikimo su Šilutės rajono savivaldybės meru Vytautu Laurinaičiu ir savivaldybės vadovais prezidentas aptarė sveikatos priežiūros paslaugas rajone, švietimo situaciją, įtraukiojo ugdymo organizavimą, socialinio būsto programos principus, polderių ir pylimų sistemos finansavimą, kitus aktualius regiono klausimus.

Roberto Dačkaus (Prezidentūra) nuotrf

Šalies vadovas pabrėžė, kad pagrindinis tikslas pertvarkant švietimo įstaigas turėtų būti ugdymo kokybės standarto užtikrinimas visiems šalies mokiniams, kad ir kur jie gyventų.

Šilutėje šalies vadovas susitiko su Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadu Rustamu Liubajevu ir Pagėgių rinktinės vadu Rimantu Timinskiu. Susitikime buvo aptarti iššūkiai saugant valstybės sieną, ypač sienos ruožus, kurie eina vandenimis ir teritorine jūra, valstybės institucijų veikla užkardant organizuotą neteisėtų migrantų gabenimą į ir per Lietuvą.

Prezidentas pažymėjo, kad valstybės siena saugoma patikimai, stebėjimo ir reagavimo sistemos veikia efektyviai.

„Mūsų valstybės sienos apsaugos pareigūnai žino, ką daro. Deja, geopolitinė situacija regione tebėra įtempta, todėl turime būti pasirengę užkardyti galimus nelegalios migracijos srautus ir ateityje. Kovodama su nelegalia migracija Lietuva yra sukaupusi vertingos patirties, kuria gali pasidalinti su kitomis tuos pačius iššūkius patiriančiomis Europos Sąjungos šalimis. Puikiai suprantame, šalia kokio kaimyno gyvename, todėl, deja, nors šiuo metu padėtis ties mūsų sienomis grėsmės nekelia, nusiraminti negalime“, – sakė prezidentas.

Pilietiškumo pamokoje su Šilutės pirmosios gimnazijos ir Vydūno gimnazijos moksleiviais šalies vadovas diskutavo tema „Valstybė, demokratija ir aš“. Gimnazistų iniciatyva, be kitų temų, diskusijoje buvo aptarta ir visuotinė karo prievolė. Darbo dienos pabaigoje prezidentas su pirmąja ponia susitiks su Šilutės rajono bendruomene.

Žymos: | |

Komentarai (1):

Įrašo “Prezidentas: „Lietuvos sienos saugomos patikimai“” komentarų : 1

  1. ą parašė:

    Lietuvoje tokio puikaus žmogaus valstybės Prezideto pareigose dar nėra buvę. Tai išsilavinęs, taktiškas, tolerantiškas, mandagus ir kultūringas žmogus. Žmogų išklausys, ramiai pakalbės, pasitars … Labai gerbiamas ir Lietuvoje ir užsienio valstybių lygyje. Ypatingai rimta, konkreti, stipri ir visiems suprantama Prezidento vedama Užsienio politika… Lietuva turi puikų Valstybės Vadovą !

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Kviečia nupirkti higienos priemonių stokojantiems: laukiami ir savanoriai

Prieš kiek daugiau nei pusę metų Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) startavo su nauja veikla – trumpuoju humanitarinės pagalbos numeriu 111. ...
2024-05-20
Skaityti daugiau

Nuomonės

Pirmojo prezidento rinkimų turo elektoratas specialisto akimis

Jūsų dėmesiui – gerokai išsamesnė buvusio kandidato į prezidentus Eduardo Vaitkaus (ir truputį kitų, pavyzdžiui, Remigijaus Žemaitaičio) elektorato analizė iš ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Nuomonės

Apie pagalbą tautinėms mažumoms

7883 klaipėdiečiai (11,83 proc.) iš 67 346 dalyvavusiųjų pirmajame prezidento rinkimų ture balsavo už atvirai prorusišką kandidatą Eduardą Vaitkų. Viešojoje ...
2024-05-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This