Prokuratūra: buvusiai Tauragės rajono vicemerei neteisėtai buvo išmokėta beveik 20 tūkst. eurų

Konsultacijos
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-12-29

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė kreipėsi į teismą su civiliniu ieškiniu dėl 19,6 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų buvusiai vicemerei Virginijai Eičienei grąžinimo į Tauragės rajono savivaldybės biudžetą.

Atlikto tyrimo duomenimis, V. Eičienė 2019-2023 m. dirbo vicemerės pareigose ir gaudavo su šiomis pareigomis susijusių išlaidų kompensavimą iš savivaldybės biudžeto.

Pasak prokuratūros pranešimo, buvusi vicemerė teikė savo išlaidų, susijusių su jos, kaip tarybos narės veikla, ataskaitas ir kuro įsigijimo dokumentus. Iš jų matyti, kad tam tikrais laikotarpiais degalai buvo perkami kasdien, kas antrą dieną ar net du kartus per dieną, vicemerei išvykus į komandiruotes bei karantino laikotarpiu (nuo 2020 m. lapkričio mėn. iki 2021 m. balandžio mėn.), kai tarybos ir komitetų posėdžiai vyko nuotoliniu būdu ir kontaktinis bendravimas buvo apribotas. Taip pat iš šių duomenų matyti, kad tam tikrais atvejais įsigytų degalų kiekis buvo gerokai didesnis nei lengvojo automobilio kuro bako talpa.

„Tyrimo metu nustatyti šie bei kiti duomenys leidžia daryti pagrįstą išvadą, kad remdamasi tokiais dokumentais Tauragės rajono savivaldybė minėtas kompensacijas Virginijai Eičienei išmokėjo nepagrįstai, todėl prokuratūra siekia visą išmokėtą sumą grąžinti į savivaldybės biudžetą”, – rašoma prokuratūros pranešime.

INFORMACIJA

Šiuo metu Lietuvos Respublikos prokuratūra atlieka dar 19 viešojo intereso gynimo prokurorų iniciatyva pradėtų tyrimų dėl galimai neteisėtai išmokėtų lėšų sugrąžinimo į Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Neringos miestų bei Kauno, Jonavos, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Varėnos, Druskininkų, Ukmergės, Ignalinos, Utenos, Pasvalio Tauragės, Kretingos, Mažeikių, Radviliškio, Telšių rajonų savivaldybių biudžetus. Prokurorai vertina, ar pinigų sumos tarybos nariui yra išmokėtos teisėtai, o nustatę teisės aktų pažeidimus – kreipiasi su ieškiniu dėl konkrečios sumos grąžinimo į biudžetą civilinio proceso tvarka. Teismams jau pateikti trys civiliniai ieškiniai dėl neteisėtų išmokų savivaldybėse. Bendra jų suma – beveik 66 tūkst. eurų.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Prokuratūra nebeturi pretenzijų statyboms Liepų gatvėje

Šio sausio viduryje Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroro iniciatyva pradėtas tyrimas dėl Liepų gatvėje esančio sklypo ir ...
2024-05-22
Skaityti daugiau

Regionas

Buvęs Kretingos politikas sutiko grąžinti pinigus į biudžetą: pasirašyta taikos sutartis

Nutraukta Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose nagrinėta civilinė byla dėl keliolikos tūkstančių eurų išieškojimo iš buvusio Kretingos rajono savivaldybės tarybos ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už iš Ispanijos pargabentus 22 kg kanapių - teisiamųjų suolas

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje 44 metų plungiškis kaltinamas kontrabanda iš Ispanijos pargabenęs labai didelį kiekį ...
2024-05-06
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This