Šilutės tarybos nariui pareikšti įtarimai

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-03-04

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), toliau atliekanti ikiteisminius tyrimus dėl galimo savivaldybių tarybos narių piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skiriamas jų, kaip tarybos narių, veiklos išlaidoms apmokėti, pranešė, kad Šilutės rajono savivaldybės tarybos nariui Edgarui Padimanskui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir sukčiavimo.

Tyrimo duomenimis, E. Padimanskas, siekdamas gauti kompensacijas už patirtas išlaidas, administracijai galimai pateikė sąskaitas, kurios buvo skirtos apmokėti ne jo, kaip tarybos nario, veiklai naudojamam automobilio remontui apmokėti. Tokiu būdu jis galimai neteisėtai įgijo daugiau nei 3 100 eurų.

Praėjusią kadenciją E. Padimanskas į Šilutės rajono tarybą buvo išrinktas su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu, o šią kadenciją ten pateko su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

Šiuo metu STT atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 24 savivaldybių tarybos narių išmokų: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

Ikiteisminiai tyrimai atliekami siekiant patikslinti ir įvertinti, ar nebuvo piktnaudžiaujama tarybos nariams naudojant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdoje - dar viena skausminga „investicija“

Policija praneša apie dar vieną klaipėdietę, skaudžiai nukentėjusį dėl to, kad pasimovė ant sukčių pasiūlymo investuoti. Penktadienį į Klaipėdos apskrities ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

„Google“ vardas sukčiams atnešė dar vieną stambią sumą

Klaipėdos policija pranešė apie dar vieną atvejį, kai „Google“ darbuotojų vardu prisidengę sukčiai Klaipėdoje pasiglemžė tūkstančius eurų. Pirmadienio vakarą į ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Rekordinio tariamo kyšio byloje - tik viena bausmė (atnaujinta)

Apeliacinis teismas po beveik penkerius metus trukusio proceso pagaliau priėmė nuosprendį baudžiamoje byloje dėl tariamo reikalavimo sumokėti 5,75 mln. litų ...
2024-05-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This