Sulaukta penkių pasiūlymų Atgimimo aikštei rekonstruoti (3)

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-03-07

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog ketvirtadienį atplėšti vokai su pasiūlymais konkursui dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos su požeminės automobilių saugyklos įrengimu: gauti penkti dalyvių pasiūlymai.

Teigiama, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ar bus pasirašyta sutartis su rangovu dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Pirmuosius du kartus savivaldybės paskelbtas konkursas dėl reprezentacine vadintos Atgimimo aikštės rekonstrukcijos buvo nutrauktas potencialių rangovų iniciatyva. Savivaldybė atsižvelgė į gautas pastabas, pakoregavo pirkimo dokumentus ir konkursą paskelbė trečią kartą”, – rašoma pranešime.

Jame taip pat informuojama, jog teismas prieš savaitę atmetė Klaipėdos miesto savivaldybei pateiktą statybų bendrovės ieškinį, kuriuo prašyta pripažinti neteisėtomis konkurso sąlygas ir nutraukti pirkimą dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos ir požeminės automobilių saugyklos po ja įrengimo.

Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad ieškinio tenkinti nėra pagrindo, atmetė Vilniaus statybos bendrovės ieškinį, priteisė iš jos atlyginti 4277,35 Eur bylinėjimosi išlaidų savivaldybei ir panaikino 2024 m. sausio 3 d. nutartimi taikytas laikinąsias apsaugos priemones. Panaikinus jas, savivaldybė susigrąžino galimybę pratęsti viešojo pirkimo procedūras.

„Gera žinia, kad galime tęsti pirkimą dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos. Pirkimo procedūrų „įšaldymas“, tegu ir laikinas, atėmė nemažai brangaus laiko, per kurį būtume priartėję prie miesto vizijos išsipildymo. Tikiuosi, kad trypčiojimas vietoje baigėsi, visi darbu suinteresuoti rangovai viską išsiaiškino, tad dabar nekantriai lauksime žinios, kas vykdys šį tikrai ambicingą Klaipėdos projektą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Atgimimo aikštėje ketinama pastatyti požeminę dviejų aukštų parkavimo aikštelę, kurioje numatyta įrengti 231 automobilių stovėjimo vietą.

„Įgyvendinti šį projektą savivaldybei svarbu ir dėl turimų įsipareigojimų išspręsti parkavimo vietų klausimą šalia aikštės įsikūrusiam Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui”, – rašoma pranešime.

Žymos: | | |

Atsakymai į “Sulaukta penkių pasiūlymų Atgimimo aikštei rekonstruoti”: 3

  1. Anonimas parašė:

    Garazas miesto centre ..nonsensas..

    • Klausimas parašė:

      Garažas, kuriuo naudosis šalia esantys viešbučiai. Kodėl neskelbia kiek kainuos valandai pasistatyti mašina po žeme?

  2. Česlovas parašė:

    Sekantis etapas konkurso rezultatų apskundimas, po to teismai, o kada prasidės darbai niekas nežino 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kodėl Verslo grupės vadovu Arvydas Vaitkus paskyrė save?*

Pats save paskyrė… Dėl garbės? Garbės ir pripažinimo jam, jo nuomone, žinoma vis dar trūksta, – tai matyti iš šalies ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jono Polovinsko-Budrio vardas Klaipėdoje skambės dažniau 

Viena iš uostamiestyje veikiančių Šaulių sąjungos kuopų nuo šiol vadinsis Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos karinės operacijos vado Jono Polovinsko-Budrio vardu. ...
2024-05-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This