Juodkrantė ruošiasi Žvejo šventei

Regionas

Liepos 5-8 dienomis Juodkrantėje ir vėl šurmuliuos Žvejo šventė.

Juodkrantiškiai puoselėja  ir tęsia seną tradiciją –  Pamario žvejų šventė gimė dar 1958 metais. Dažniausiai ši viena iš seniausių Lietuvoje marinistinių švenčių vyko ir tradiciškai vyksta Juodkrantėje, kuri  tvirtai, lyg laivo burę, laiko šventės vėliavą.

Organizatorių nuotr.

Keturias dienas vyksiančioje šventėje gausu renginių.

Liepos 5 d. juodkrantiškiai pakvies į menininkų Kristinos, Alberto ir Ulos Danilevičių darbų parodos atidarymą. Apie Juodkrantės istoriją paskaitą skaitys doc. dr. Nijolė Strakauskaitė.

Visi norintys turės galimybę su žveju išplaukti į marias. Šventės metu bus eksponuojama senų nuotraukų iš žvejų kasdienybės paroda „Neringos žvejų istorijos”.

Pagrindinę šventės dieną, liepos 7-ąją, šeštadienį, visi kviečiami į tautodailininkų, amatininkų ir kulinarinio paveldo mugę, įspūdingą Bangpūčio su palyda pasirodymą. Vyks pramogos vaikams, sportinės komandų rungtynės dėl Bangpūčio didžiojo prizo.

Šventės dalyvius organizatoriai kvies į tinklų pynimą ir žuvienės virimą Kuršių marių krantinėje šalia Raganų kalno. Koncertuos grupė „Diksai“ ir Saulius Prūsaitis. Vakare Juodkrantės dangų nušvies lazerių ir pirotechnikos šou.

„Šiais metais jau šešiasdešimt pirmą kartą šurmuliuos Juodkrantės krantinėje Žvejo šventė. Ras joje ką veikti ir garbus senolis, puikiai praleis laiką šeima ir giminė, gviešis įspūdžių poilsiautojas ir turistas. Ir, svarbiausia, visi pagerbsime ir padėkosime priekrantės žvejams ir jų šeimoms, tik jų gyvenimo ir triūso dėka pamaryje gyvuoja ir žvejyba, ir Žvejo šventė“, – teigia šventės organizatoriai, Liudviko Rėzos kultūros centro darbuotojai.

Daugiau informacijos apie šventę, jos programa – čia.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Istorinės Klaipėdos pėdos, Svarbu

Smėlynai virsta kurortais: Juodkrantės aukso amžius

Iki pat XIX а. pradžios Kuršių nerija buvo vienas iš itin svarbių sausumos kelių, sujungusių Livoniją ir Prūsiją. Nuo XVII ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

Istorinės Klaipėdos pėdos, Svarbu

Smėlynai virsta kurortais

Klaipėdos pajūrio peizažas prieš daugiau kaip du šimtus metų neatrodė toks, kokį esame įpratę matyti šiandien. Istorikai pasakoja, kad dėl ...
2023-11-24
Skaityti daugiau

Istorinės Klaipėdos pėdos, Svarbu

Prūsijos Lietuva. Lietuviškos raštijos apraiškos

Šiemet sukanka lygiai 100 metų, kai Klaipėda buvo prijungta prie Lietuvos. Iki tol šis miestas Lietuvos valstybei niekuomet nepriklausė. Pasak ...
2023-11-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This