Parkavimo vietoje – kioskas

Svarbu, Verslas

Klaipėdietė Regina, antradienį atvykusi į Naująjį turgų, buvo nemaloniai nustebinta, pamačiusi, kad dalis prekybinio kiosko pastatyta ant neįgaliesiems skirtos automobilių statymo vietos.

Trečiadienio rytą viena neįgaliųjų automobiliams skirta vieta dar buvo laisva, Palmiros Mart nuotr.

„Naujajame turguje yra didelė parkavimo aikštelė, bet tik 3 vietos, skirtos neįgaliesiems, kurių, akivaizdu, neužtenka net įprastomis dienomis, o ką jau kalbėti apie turgaus dienas”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė moteris.

Trečiadienį, turgaus dieną, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė įsitikino, jog išties kioskelis užimą vieną neįgaliesiems skirtą parkavimo vietą. Tačiau iš čia esančių trijų specialiu ženklu pažymėtų vietų, viena vis dar buvo laisva.

Pakalbinta Kartenos kepiniais kioskelyje prekiaujanti moteris sakė esanti niekuo dėta – savininkui leidimą čia prekiauti išdavė turgaus direktorius, o kioskas šioje vietoje iš senosios, buvusios pietinėje turgaus prieigų dalyje, perkeltas dar prieš Velykas.

„Bet paskutiniu metu daug kas dėl to man skundžiasi, o aš juk nekalta”, –  guodėsi pardavėja.

Palmiros Mart nuotr.

Žurnalistei susisiekus su Naujojo turgaus direktoriumi Viačeslavu Karmanovu, pastarasis neslėpė nuostabos pirkėjų nepakantumu.

„Ta moteris ir man vakar skambino. Vakar buvo antradienis, vietos buvo daug, pirkėjų mažai, bet žmogui vis tiek nepatinka”, – sakė jis.

Direktoriaus teigimu, kioskelis šioje vietoje pastatytas laikinai – kol vyksta Naujojo turgaus antrojo etapo rekonstrukcijos darbai.

„Daug vietos užėmė statybininkai, o tam, kad nenutraukti sutarčių su prekybininkais, mes laikinai čia tą kioskelį perkėlėme. Po dviejų mėnesių, kai viską atidarinėsim, sudėliosim ir tuos kioskus”, – komentavo V. Karmanovas, paprašęs pirkėjų būti pakantesniems, kol vyksta statybos darbai.

Viso Naujojo turgaus rekonstrukcija, kaip anksčiau mums buvo minėjęs direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus, turėtų būti baigta jau šį rugsėjį.

Palmiros Mart nuotr.

Uostamiesčio Kelių policijos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Gediminas Kalasūnas, sutikęs pakomentuoti situaciją, sakė negalįs vienareikšmiškai teigti, jog taip yra pažeidžiamos Kelių eismo taisyklės.

„Prie turgaus yra ne viena vieta, kur automobilių stovėjimo aikštelėje yra prekiaujama iš stovinčių automobilių-parduotuvių, taip pat ant pėsčiųjų takų-šaligatvių įrengti prekybos kioskai ir pan. Taip pat Klaipėdos mieste yra ne viena gatvė ar aikštelė, kurioje veikia lauko kavinės”, – sakė pareigūnas. Jo teigimu, šiuo atveju sprendimus priima turgavietės vadovybė.

Turgavietės aplinka sparčiai keičiasi, Palmiros Mart nuotr.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pristatoma Senojo turgaus atnaujinimo vizija

„Pagrindinėje salėje formuojami prekybiniai stalai su stogeliais ir atitvarais imituojant senojo Klaipėdos miesto gatveles”, – tokią viziją dėl uostamiesčio Senojo ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Transportas

Senojo turgaus lankytojams dalins nemokamo parkavimo laikmačius

Klaipėdos senasis turgus pirkėjams, atvykstantiems automobiliu į turgų, siūlo Turgaus aikštėje nemokamą parkavimą vienai valandai. Pasirinkti valandą galima nuo 8 ...
2024-01-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This