Iš rūpesčio gimęs verslas švenčia pirmąjį gimtadienį

Verslas

Gabrielė Ruočkutė
2018-07-07

Komentarų: 0

Liepos 7-ąją M. Mažvydo alėjos pradžioje įsikūrusi  kepyklėlė-kavinukė-krautuvėlė „Namai be gliuteno“ švenčia savo pirmąjį gimtadienį. Prisipažinsiu, pati pro čia ištisus metus praeidavau tik perskaitydama virš durų kabančią iškabą, galbūt iki galo ir nesusimąstydama, kas tai per vieta.

Tad kai „Atvira Klaipėda” sulaukė „Namų be gliuteno“ savininkės Loretos Želnienės laiško su klausimu „gal būtume ir mes jums įdomūs?”, tokia proga panorome išsiaiškinti, kas tai per vieta.

„Pati visada esu čia, nes man labai malonu gauti atgalinį ryšį, klientų atsiliepimus. Tada žinau, kur dar galiu tobulėti”, – sako „Namų be gliuteno“ savininkė Loreta Želnienė. Jurgitos Mazytės nuotr.

Eidama susitikti su „Namų be gliuteno“ savininke Loreta Želniene tikėjausi rasti pustuščius staliukus, kadangi tądien net kreminiais pyragaičiais prekiaujančiose vietose nesirikiavo eilės. Visgi mano nuogąstavimai toli gražu neatitiko tikrovės. Žmonių, norinčių įsigyti begliuteninių skanėstų, prie prekystalio stovėjo visa eilė, dauguma staliukų buvo apsėsti, šalia vieno gurkšnodami kavą šnekučiavosi pora turistų, o mūsų su Loreta pokalbį vis tekdavo sustabdyti dėl nuolat užsukančių pirkėjų.

Nors savininkė tądien vos spėjo suktis ir su plačia šypsena aptarnavo visus klientus, pripažino, kad metai buvo nelengvi. Ypatingai sunki, su dažnu miego trūkumu, buvo pradžia. Mat Loreta pati beveik visada stovi už prekystalio ir teturi tik vieną pagalbininkę – kepėją.

„Pati visada esu čia, nes man labai malonu gauti atgalinį ryšį, klientų atsiliepimus. Tada žinau, kur dar galiu tobulėti. Atostogų metu visiškai užsidarom, nes nebedirba visas kolektyvas – 2 žmonės“, – pasakojo Loreta, kuri ant savo vienos pečių jau metus laiko visą organizacinį darbą, rinkodarą, prekių tiekimą ir finansus.

Praėjus metams Loreta jau gali pasidžiaugti, kad jos lūkesčiai buvo pranokti.

„Galvojau, kad tokios vietos trūksta Klaipėdai, prieš tai pastebėjau, kad yra tikrai mažai netoleruojančių gliuteno ir šiuo klausimu atsiranda vis daugiau informacijos, tačiau nesitikėjau, kad Klaipėdoje, kurią dauguma laiko merdėjančio verslo miestu, yra tokia daugybė žmonių, kuriems esame reikalingi. Džiugu ir tai, kad žmonės, kurie nors ir toleruoja gliuteną, vis labiau domisi vartojamų produktų sudėtimi, kuri pas mus be jokių sintetinių priedų, jokių konservantų. Kasdien kepame šviežią produkciją nedideliais kiekiais be gliuteno ir be laktozės. Žmonės nori gyventi sveikiau, todėl klientų ratas didėja“, – džiaugėsi „Namų be gliuteno“ savininkė.

Loreta Želnienė neatmetama minties tokius namus atidaryti ir kituose miestuose, kadangi į Klaipėdą iš Kauno ar Vilniaus poilsiauti atvykę svečiai taip pat nepraleidžia progos čia užsukti. Jurgitos Mazytės nuotr.

Pasak Loretos, šio verslo įkūrimui įtaką padarė rūpestis šeimoje: „Abi mano pačios dukros netoleruoja gliuteno. Jos turėjo odos problemų, kamuodavo migrena, o gydytojai ligos ieškojo 3 metus. Kol galiausiai buvo išsiaiškinta negalavimų priežastis – gliutenas. Tad mūsų šeima jau 4 metus nevalgo jokių produktų, kurie jo turi. Taigi, turėjau daugybę sukauptos informacijos ir žinių, kuriomis galiu ir noriu dalintis su žmonėmis“.

Sveikuoliškų namų savininkė sako, kad iki šiol dauguma žmonių nežino, kokią įtaką mūsų organizmui daro gliutenas. Daug kas vis dar galvoja, kad tai mados reikalas. Gydo tik šio baltymo netoleravimo sukeltas pasekmes, tačiau nešalina pačios priežasties ir nesusimąsto, kad vienas nekaltas rugys ar kvietys gali visiškai pakeisti jų savijautą.

Loreta skatina nebijoti užsukti ir pasiteirauti „Kas tas gliutenas?“. Tada ji galės ne tik pasidalinti savo žiniomis, bet ir pasiūlys padegustuoti produktus bei įsitikinti, kad „be gliuteno“ taip pat gali būti skanu.

„Mėgstu griauti mitą, kad sveiki produktai būtinai turi būti neskanūs. Žmonės, gavę tyrimų atsakymus, kuriuose nurodyta, kad jų organizmas netoleruoja gliuteno, dažnai būna pasimetę. Jiems atrodo – viskas, nebebus ko valgyti. Tačiau kai parodai, kiek yra alternatyvų, kad ir toliau galima pilnavertiškai gyventi – pasidaro ramiau“, – sako Loreta.

„Namai be gliuteno“ kasdien siunčia savo produkciją ir į kitus miestus, kur norima ne atvežtinės, o šviežios produkcijos, savo sudėtyje neturinčios ne tik gliuteno, bet ir cukraus, palmių ar hidrintų riebalų. L. Želnienė neatmeta minties tokius namus atidaryti ir kituose miestuose, kadangi į Klaipėdą iš Kauno ar iš Vilniaus poilsiauti atvykę svečiai taip pat nepraleidžia progos čia užsukti.

Tačiau kol kas Loreta sako labai besidžiaugianti artimu ryšiu su Klaipėdos klientais, kurių dauguma per metus tapo tikrais draugais.

INFORMACIJA

Gliutenas – tai apibendrintas baltymų, randamų kviečių, miežių, avižų ir rugių kruopose, pavadinimas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Prie vairo - girtas kaip pėdas policininkas

Policija pranešė, kad penktadienį, prieš 15 val., Klaipėdoje, Mažvydo alėjoje, buvo pastebėtas automobilis „VW Passat“, kurį vairavo ne tarnybos metu ...
2023-06-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Dalis stalininės architektūros bendrabučio taps prekybos centru

Herkaus Manto gatvės 8 numeriu pažymėto apšiurusio pastato, buvusio bendrabučio, laukia renesansas: jį rengiamasi kapitaliai remontuoti, formuojant naujus turtinius vienetus ...
2022-09-22
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

„Atvirai Klaipėdai" - ketveri. Tokio gimtadienio tikrai dar nebuvo

Šio sekmadienio, spalio 17-osios, popietę sukaks ketveri metai nuo tos akimirkos, kai išvakarėse į interneto platybes išėjusios „Atviros Klaipėdos” kolektyvas ...
2021-10-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This