Suduotas smūgis nelegaliems lombardams: rasta 400 000 grynųjų

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos kriminalistai įtaria, jog lombardai Klaipėdoje, Gargžduose, Palangoje, Kretingoje, Šilutėje, Telšiuose, Plungėje, Kaune, Marijampolėje, Alytuje ir kituose miestuose užsiiminėjo vogtų daiktų supirkimu ir realizavimu.

Klaipėdos policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba, bendradarbiaudama su Lietuvos kriminalinės policijos biuru, Finansinių nusikaltimų tyrimo valdyba ir kitų apskričių policijos komisariatais, atliko didelio masto tiriamąjį darbą dėl galimai neteisėtos lombardų Klaipėdos apskrityje ir kituose Lietuvos miestuose veiklos ir sulaikė 14 organizuotos grupės narių.

Sulaikant dalyvavo 150 policijos pareigūnų

Ilgą laiką tikrindami galimai nusikalstamą lombardų Klaipėdos apskrityje ir visoje Lietuvoje veiklą bei turėdami duomenų, jog lombardų darbuotojai, žinodami apie atnešamus vogtus daiktus juos superka, pareigūnai surinko duomenis, leidžiančius įtarti 15 asmenų  užsiiminėjus tokia nelegaliai veikla. Jie buvo pasiskirstę vaidmenimis – 4 organizatoriai, du apskaitininkai, du buhalteriai, vykdytojai, įtariamieji, įkūrę šešias įmones, supirkinėjo vogtas vertybes bei jas perpardavinėjo.

Taip pat nustatyta, kad šios tipo lombarduose buvo apgaulingai tvarkoma buhalterija, dokumentai neįtraukti į  supirktų daiktų į apskaitą.

Iš viso kriminalistai kartu su FNTT, „ARO“ bei kitų tarnybų pareigūnais atliko kratas 83 vietose – įmonėse, įtariamųjų namuose visoje Lietuvoje, automobiliuose, pareiškė įtarimus 15 asmenų, 14 iš jų sulaikyti. Atliekant kratas ir sulaikant įtariamuosius pasitelkta apie 150 policijos ir kitų tarnybų pareigūnų.

Rado didžiules pinigų sumas ir daug vertybių

Kratų lombardų patalpose, įtariamųjų namuose ir automobiliuose metu aptikta apie 400 000 neapskaitytų grynųjų pinigų – vieno įtariamojo namuose Klaipėdos mieste rasta net 214 000, kaip įtariama, neteisėtu būdu įgytų eurų. Pareigūnai aptiko ir apie 50 kg neapskaityto aukso  bei apie 70 kg sidabro gaminių. Dalis aukso gaminių buvo išardyti – paruošti perlydymui,  rasta ir jau išlydyto aukso. Kratų metu pareigūnai aptiko ir senovinių, įtariama, vogtų vertingų monetų – devynias auksines ir 268 sidabrines monetas. Taip pat rasta, kaip įtariama, vogtų mobiliojo ryšio priemonių ir statybinių įrankių.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Pas sulaikytus keturis uostamiesčio medicinos darbuotojus rasta per 60 tūkst. eurų

Klaipėdos kriminalistai atlieka didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl medicinos srityje dirbančių asmenų įtariamo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Ikiteisminis tyrimas pradėtas ...
2022-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Suimtas įtariamasis stambia vagyste

Klaipėdos policija praneša sulaikiusi vyrą, įtariamą pernai spalį iš uostamiestyje esančio gyvenamojo namo pavogusį nemažai aukso ir sidabro juvelyrinių gaminių bei ...
2020-01-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Vaikus apvaginėjusiam vyrui - švelni bausmė

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėja Adolfina Simaitienė praėjusią savaitę baudžiamojoje byloje priėmė sprendimą, kuris stebina mažamečius vaikus turinčius ...
2018-09-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This