Joniškės gatvei sužibo viltis

Miestas, Svarbu

Po svarstymo miesto Tarybos kolegijoje į komitetus vėl sugrįžo  Klaipėdos miesto savivaldybės 2018–2020 metų strateginio veiklos plano pakeitimo projektas.

Trečiadienį jį vėl svarstęs, nepritarimą anksčiau išreiškęs Finansų ir ekonomikos komitetas dabar jau suteikė palaiminimą, bet su pastabomis dėl Joniškės gatvės antrojo etapo rekonstrukcijos ir naujos bibliotekos-bendruomenės namų statybos.

Antrojo Joniškės gatvės rekonstrukcijos etapo metu numatoma įrengti ir šviesoforus sankryžoje su Liepų gatve. Google Street View nuotr.

Komiteto narys, vicemeras Artūras Šulcas dar kartą kėlė klausimą būtent dėl Savivaldybės administracijos noro į 2020 metus nukelti minėtosios gatvės atkarpos rekonstrukcijos pradžią. Žinia, anksčiau Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrės Butenienė tikino, kad 2019 metai plane buvo atsiradę vienai darbuotojai padarius techninę klaidą.

„Ta klaida viltis gyventojams sukėlė”, – akcentavo vicemerė Judita Simonavičiūtė.

A. Šulcas savo ruožtu priminė, kad tokios rekonstrukcijos techninis projektas jau yra, tad nėra jokių kliūčių skelbti rangos darbų konkursą ir kitąmet pradėti darbus.

Tuo metu Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas tikino, kad rekonstrukciją reikėtų atidėti, kad neatsirastų eismo problemų viename iš įvažiavimo kelių į miestą, nes iki kitų metų rudens dar vyks Tilžės gatvės rekonstrukcija, tęsis darbai Pamario gatvėje. Taip pat jis teigė, kad po paskutinio susitikimo su Paupių bendruomenės atstovais jie esą tvirtino, kad svarbiau, jog pirmiau atsirastų šaligatviai Klemiškės gatvėje ir būtų įrengtos kitos eismo saugumą didinančios priemonės.

Tačiau paskelbus šią publikaciją Paupių bendruomenė „Atvirai Klaipėdai” atsiuntė laišką, kuriame teigia, birželio pabaigoje jų atstovai buvo pakviesti į Savivaldybę ir pasitarimo metu išreiškė poziciją, kad „pirmenybę teikia Joniškės g. II etapo rekonstrukcijai, kuri  šiais metais turėjo būti jau ir užbaigta, tačiau buvo vis atidedama, nors yra visi padaryti projektai bei gauti leidimai rekonstrukcijai”.

„Taip pat neatsisakome prašymo ateityje ir dėl Klemiškės g. rekonstrukcijos, nes tai vienas iš įvažiavimo ir išvažiavimo iš miesto kelių bei labai nesaugi gyventojams gatvė”, – rašo gyventojai.

Minėtasis komitetas pritarė plano pakeitimui tik su pastaba, kad Joniškės gatvės atkarpa turėtų būti pradėta tvarkyti jau kitąmet, o minėtosios bibliotekos projektas irgi turėtų būti paankstintas. Galutinį žodį dėl šių siūlymų ir viso strateginio plano dar turės tarti miesto Taryba.

Pirmojo Joniškės gatvės rekonstrukcijos etapo darbai (nuo „Klaipėdos baldų” iki sankryžos su Klemiškės gatve) buvo vykdomi 2012-2013 metais. Jie atsiėjo per 9 milijonus litų. Antrojo etapo metu numatoma įrengti ir šviesoforus sankryžoje su Liepų gatve.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This