„Klasco” palapinės stovės dar 7 metus?

Svarbu, Uostas ir jūra

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), 2016-ųjų vasarą savo nuomojamoje teritorijoje, buvusiame Vitės kvartale, įrengusi tris laikinus palapinėmis vadinamus statinius žadėjo juos čia laikyti tik dvejus metus, kol vyks sandėlio remontas. Tačiau suėjus šiam  terminui jį dabar norima pratęsti net iki 2025 metų.

Uostamiesčio savivaldybė, pritarusi, kad šios oficialiais įrengimais laikomos palapinės stovėtų dvejus metus, bent jau kol kas yra nuteikusi jas dar toleruoti iki 2019-ųjų rudens. O paveldosaugininkai tikina, kad šiuo klausimu nesidomi.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, „Klasco” turi institucijų išaiškinimą, kad tokios trys buvusiame Vitės kvartale stovinčios „palapinės” tai yra ne statiniai, o kilnojami įrengimai, kuriems nereikia jokio statybos leidimo. Renaldo Kulikausko nuotr.

„Klasco” tokių palapinių statybą motyvavo poreikiu juose laikyti krovinius, kol bus baigtas sandėlio Naujoji Uosto g. 23 kapitalinis remontas. Jų statybai leidimas nebuvo reikalingas, nes, „Atviros Klaipėdos” duomenimis, bendrovė turi institucijų išaiškinimą, kad tai yra ne statiniai, o kilnojami įrengimai. Kai įmonė paprašė Savivaldybės administracijos pritarimo sandėlio remontui, jo projekte buvo numatyta, kad tokie „įrengimai” stovės dvejus metus, todėl nepažeis istorinės Klaipėdos dalies – Naujamiesčio – vertingųjų savybių. Savivaldybei išdavus tokį rašytinį pritarimą, palapinės buvo pastatytos.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, dar pernai spalį „Klasco” kreipėsi į Savivaldybę ir tikino, kad dėl neva užsitęsusių sandėlio rekonstrukcijos terminų nori palapines eksploatuoti metais ilgiau – iki 2019 m. rudens.

Visgi artėjant dvejų metų terminui Savivaldybę pasiekė dar vienas įmonės raštas, kuriame jau pageidaujama, kad miesto valdžia neprieštarautų, jog palapinės būtų eksploatuojamos dar 7 metus, o 2025 m. būtų dar kartą sprendžiama apie tolesnį jų naudojimą.

Tokį pageidavimą „Klasco” grindžia „ženkliai išaugusia krova” šiaurinėje kompanijos teritorijos dalyje. O dėl jos ir pasikeitusio krovinių tipo esą atsiranda poreikis įrengti papildomas atviras aikšteles. Šios aplinkybės esą lemia, kad reikia ne kapitališkai suremontuoti minėtąjį sandėlį, o vietoje jo įrengti aikšteles kroviniams kaupti.

„Atvira Klaipėda” pasiteiravo Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriaus vedėjos Audronės Puzonienės, ar paveldosaugininkai neturi pretenzijų „Klasco” dėl tokių „įrengimų” eksploatacijos istoriniame Vitės kvartale. Tačiau ji tikino, kad tai esą yra Statybų inspekcijos prerogatyva.

Paskutinio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtojimo tarybos posėdžio metu uostamiesčio vicemeras Artūras Šulcas buvo pareiškęs, kad šios palapinės yra tokios baisios, kad jose net skautai negyventų ir jos daro gėdą miestui. Nepaisant to, „Atviros Klaipėdos” duomenimis, Savivaldybės administracija atsakė „Klasco”, kad ją tenkina ankstesnis nurodytas terminas, nurodytas 2017 m. rašte, kuriame tvirtinama, kad palapines reikia eksploatuoti iki 2019 m. rudens.

1 Comment

  1. Judas

    Kada patrauksit savo purvinas palapines iš senamiesčio, mūsų valia valdžią îgavę valdininkėliai, AAA ?!?!?!?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Uostas ir jūra

„Klasco” ir miesto valdžios mūšis grįžta į pradinę stadiją

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco”), teismams skundusi praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos 2022-ųjų pavasarį priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Vėjo jėgainės uoste: statybas jau planuoja ir direkcija

Praėjus keletui mėnesių po to, kai buvo paskelbti projektiniai pasiūlymai, pagal kuriuos AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija („Klasco“) numato pertvarkyti buvusią ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This