Psichologinės pagalbos prieinamumo realybė

Sveikata

Saulius Liekis, Klaipėdos miesto tarybos narys
2018-09-04

Komentarų: 0

Neseniai Klaipėdoje įsikūrusi privati medicinos klinika viešai skelbiasi, kad atidarė Psichikos sveikatos centrą.

Vedamas profesinio žingeidumo, paskambinau į naujai įsikūrusį Psichikos sveikatos centrą pasiteirauti, kaip būtų galima patekti pas psichologą.

Psichikos sveikatos centro darbuotoja negalėjo užregistruoti ir suteikti pilnos informacijos, nukreipė į registratūrą.

Skambinu ten. Atsiliepusi registratorė informavo, kad pas psichologą galima patekti tik su šeimos gydytojo siuntimu. Nesuprantu, kam šis biurokratinis mechanizmas, nes „valdiškuose“ psichikos sveikatos centruose šeimos gydytojo siuntimas nėra privalomas. Registratorės paklausus, ar galėsiu pas psichologą apsilankyti anonimiškai atsakymas buvo, kad tai kainuos 35 €. Nors dar 2017 m. spalio mėnesį Lietuvos teritorinė ligonių kasa išplatino pranešimą, kad emocinę paramą nemokamai ir be siuntimo gali gauti visi norintys, reikia tik kreiptis į pasirinktą Psichikos sveikatos centrą.

Palyginimui tame pačiame „valdiškame“ psichikos sveikatos centre pas psichologą galimą 10 kartų per metus lankytis anonimiškai ir nemokamai be jokio siuntimo, o jei asmuo nėra prisirašęs šioje įstaigoje, mokama psichologo konsultacija kainuoja tik 3,94 €.

Beje, pagal Psichikos sveikatos priežiūros įstatymą Psichikos sveikatos centrai turėtų vykdyti pacientų psichosocialinę reabilitaciją. Neteko girdėti, kad nors vienas privatus Psichikos sveikatos centras tai darytų, nes juk už tai papildomai teritorinės ligonių kasos nemoka.

Kyla natūralus klausimas kodėl įstaigos gauna vienodą finansavimą psichikos sveikatos paslaugoms teikti, tačiau sąlygos ir kainos skiriasi? Turbūt privačios medicinos prioritetai psichologinės pagalbos prieinamumui kiti?

Reklama: Psichologo konsultacija https://www.psichologas.org/

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis paliatyviosios pagalbos vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Milijonierius skėlė pamokslą apie darbą*

„Sauliau, skubi kažkur, jo? Algą dabar gauni beveik 1000 eurų”, – tokį pamokslą skėlė turtingiausias Klaipėdos miesto savivaldybė narys ir ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This