Bus ir „Europiada”, ir didieji burlaiviai

Miestas, Svarbu

Ketvirtadienį posėdžiavusi Klaipėdos miesto taryba pritarė tam, kad į uostamiestį 2021 m. sugrįžtų didieji burlaiviai bei mūsų mieste 2020-aisiais metais vyktų tarptautinis folkloro festivalis „Europiada”. Šiomis dienomis kaip tik Klaipėdoje vieši „Europiados” delegacija su jos prezidentu priešaky.

Prieš balsavimą Tarybos narė Nina Puteikienė išreiškė susirūpinimą dėl Klaipėdos vasaros koncertų estrados būklės. „Ar mes būsime pasirengę priimti svečius Vasaros koncertų estradoje ir kaip ji atrodys?” – klausė ji.

„The Tall Ships Races” į uostamiestį grįš 2021 metais. Martyno Vainoriaus nuotr.

Miesto kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Skiotytė, posėdžio dalyviams pristačiusi abu klausimus, pripažino, jog kol kas „šis klausimas tebėra atviras”, mat dar tebesprendžiama, kurioje vietoje – minėtoje Vasaros koncertų estradoje, Piliavietėje, „Žalgirio” stadione ar „Švyturio” arenoje – vyks atidarymo ir uždarymo renginiai.

Visgi labiausiai Tarybos narius neramino itin išaugę „Europiados” kaštai. To pranešėjos teiravosi ne vienas miesto politikas.

Festivalio kainą, kuri galėtų siekti per 1 mln. eurų, pasak K. Skiotytės, išaugino kultūros srities paslaugų sektoriaus kainų didėjimas, pasikeitę ir pačios „Europiados” organizacinio komiteto, ir dalyvių maitinimo reikalavimai, taip pat ir gerokai didesnis svečius aptarnausiančių savanorių skaičius.

Kai kuriems Tarybos nariams pasigedus konkrečių sąmatos sumų, o Rimantui Didžiokui prisipažinus dėl to balsuosiančiam prieš, vicemeras Artūras Šulcas priminė, jog dabar balsuojama tik dėl principinio sprendimo.

„Ar mes kviečiame „Europiadą” į Klaipėdą, ar nenorime to daryti?” – klausė jis.

Vicemeras teigė vakar susitikęs su „Europiados” prezidentu, kuris kartu yra ir 19 tūkst. gyventojų turinčio Vokietijos miestelio, kuriame „Europiada”vyks kitais metais, meras. Vokiečiai „Europiadai” irgi yra suplanavę nuo 1 iki 1,3 mln. eurų ir esą iki šiol tikslios sumos dar nežiną.

„Įsivaizduokite, 19 tūkst. gyventojų miestelis irgi planuoju virš milijono eurų, o mes esame didelis miestas ir norime, kad apie mus Europa kalbėtų gerai”, – sakė vicemeras, raginęs visus balsuoti dėl principinio sprendimo, nes konkretūs renginio finansavimo dalykai dar ne kartą bus aptariami atskiruose komitetuose.

23 nariams balsavus už, 1 prieš ir 2 susilaikius, pritarta tam, kad „Europiada” po 11 metų sugrįžtų į Klaipėdą.

Panašią sumą – per 1,2 mln. eurų – planuojama skirti ir didžiųjų burlaivių regatos („The Tall Ships Races”) sugrąžinimui į uostamiestį 2021 m.

Tam irgi, šiek tiek padiskutavę, pritarė miesto Tarybos nariai.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros ir meno vertintojams diriguos politikas

Kultūros skyrių palikus vedėjai, laikinai šias pareigas ėjusiai specialistei ir kitiems darbuotojams, Kultūros bei meno projektų vertinimo komisijai vadovauti Klaipėdos meras ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This