Savivaldybė apie keltą: tarnybos buvo pasiruošusios

Kriminalai ir nelaimės

Trečiadienį popiet surengtos spaudos konferencijos metu uostamiesčio Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas ir Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pareigas einantis Marius Garbenis informavo, kaip buvo veikiama antradienį sužinojus apie incidentą kelte „Regina Seaways”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Tai buvo tikrai netipinė situacija, tad buvo sušaukta Ekstremalių situacijų komisija – tie jos nariai, kurių kompetencijos gali būti reikalingos sprendžiant kylančias problemas. Posėdis truko apie dvi valandas ir pasiruošėme visoms situacijoms, kurios galėjo susiklostyti pargabenus keleivius į krantą”,- tikino S. Budinas.

Pasak jo, kadangi kurį laiką nežinota, kiek keleivių yra ne klaipėdiečiai ir jiems gali prireikti nakvynės galvota apie maksimalų tokį poreikį. Tokiu atveju buvo pasiryžę pagelbėti „Švyturio” arenos valdytojai.

„Mūsų civilinė sauga veikia, tikrai turime algoritmą, kaip veikti. Klausimų buvo daug, bet papildomų rūpesčių nebuvo. Spec. tarnybos buvo pasiruošusios. Nuolat gaudavome informaciją iš DFDS”, – sakė S. Budinas.

M. Garbenis informavo, kad įvykis buvo priskirtas ypatingiems ir iki pat parvykstant keltui nuolat buvo kontaktuojama su gelbėjimo centru.

„Buvome pasirengę papildomą gaisrų gesinimo įranga, du atskirus automobilius, pritraukėme kai kuriuos padalinius arčiau. Laukėme kol paskutinis žmogus išlips iš kelto. Įlipome į keltą, bet kapitonas priėmė sprendimą, kad nėra reikalo apžiūrinėti galimo gaisro židinio, jei jis toks buvo. Incidentą tikriausiai tirs Lietuvos transporto saugos administracija”, – sakė ugniagesių vadas.

1 Comment

  1. Anonimas

    2e2w3new 2w22 is

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This