„Ekouosto” idėją pristatė ir gyventojams

Uostas ir jūra

Artūras Maslak
2018-10-23

Komentarų: 0

Ties II Melnrage 1,2 km nuo kranto naują uosto salą siūlanti formuoti iniciatyvinė grupė toliau pristatinėja šią idėją. Pirmadienio vakarą su ja susipažinti buvo pakviesti miestiečiai.

„Ekouosto” iniciatyvinės grupės kuratoriui Artūrui Bogdanovui pristačius esminius tokio projekto faktorius kai kurie susirinkusieji į Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos salę būgštavo, jog toks uostas gali paveikti jūros pakrantę, o pradėjus projektą, kelio atgal nebebūtų. Tačiau A. Bogdanovas ramino, kad projektas buvo kuriamas taip, kad uostas darytų kuo mažesnį poveikį aplinkai, o krantus esą tikrai neigiamai paveiktų Uosto direkcijos planas statyti išorinį uostą ties Melnrage. „Ekouosto” projekto įgyvendinimo atveju esą galimai išvis išvengtume poveikio krantams, tačiau kartu A. Bogdanovas pripažino, jog tam nustatyti dar reikia išsamių tyrimų.

Gyventojus taip pat jaudino miško likimas, nes ir tokiam uostui reikėtų tiesti naujus kelius. Projekto kuratorius teigė, kad iškirstas miškas būtų atsodintas dabartinio Girulių geležinkelio vietoje, o įgyvendinus Uosto direkcijos idėją miškai esą nukentėtų gerokai labiau.

Jis taip pat tikino, kad pagal oficialų galimybių studijos tyrimą 2040 m. Klaipėdos miestu per dieną kursuotų arti 12 tūkst. sunkiasvorių transporto priemonių, o „Ekouosto” projektas padėtų tą srautą nukreipti toliau nuo miesto ir neliesti Melnragės gyvenvietės

A. Bogdanovas paklaustas dėl kainos, uždavė retorinį klausimą: skaičiuojame kainą ar vertę? Jis pasakojo, kad žiūrint į ateitį ši idėja yra perspektyvi, nes leistų neribotą uosto plėtrą į jūrą ir atlaisvintų miesto gyventojams priėjimą prie vandens. Esą uostas kainuotų tiek pat, kiek ir Uosto direkcijos parengtas projektas, o kilometras tilto ar tunelio į uosto salą preliminariais skaičiavimais esą pareikalautų papildomų 270 mln. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This