Direktorius teises išsaugojo

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Rimantas Jonas Pilpavičius sugebėjo įtikinti dviejų instancijų teismus, kad nors ir padarė itin pavojingą Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą, vairuotojo pažymėjimo iš jo atimti nereikia.

Teismai atsižvelgė į tai, kad Rimantas Jonas Pilipavičius Kelių eismo taisykles pažeidžia itin retai, tad ši aplinkybė padėjo jam išsaugoti vairuotojo pažymėjimą, nors jis ir padarė vieną iš pavojingiausių pažeidimų. Martyno Vainoriaus nuotr.

R. J. Pilipavičius Kelių policijos pareigūnams įkliuvo, kai šių metų gegužės 23-iąją vairuodamas „Škoda Superb” sankryžoje lenkė ta pačia kryptimi važiavusius automobilius.

Už tai jam pareigūnai skyrė 170 eurų baudą ir atėmė vairuotojo pažymėjimą 3 mėnesiams.

R. J. Pilipavičius neginčijo padaręs tokį pažeidimą, tačiau apskundė teismui policijos sprendimą. Baudą sumokėjęs vyras tikino, jog nuoširdžiai gailisi dėl padaryto pažeidimo, jį esą padarė netyčia. R. J. Pilipavičius teisme tvirtino, kad priekyje lėtai važiavo traktorius, susidarė automobilių kolona, o priekyje važiavęs krovininis automobilis esą užstojo sankryžos ženklą. Direktorius teigė, kad vairuotojo pažymėjimas jam yra būtinas vykdant darbines pareigas, kadangi dažnai turi vykti į susitikimus su nutolusių nuo Klaipėdos struktūrinių padalinių darbuotojais, savivaldybių ir Nacionalinio sveikatos centro administracijos atstovais. Direktorius taip pat akcentavo, kad yra Klaipėdos miesto ekstremalių sveikatai situacijų komisijos narys, todėl jam bet kuriuo paros metu esą gali tekti nedelsiant vykti į ekstremalios situacijos ir ekstremalaus įvykio vietą.

R. J. Pilipavičiaus skundą nagrinėjusi Klaipėdos miesto rūmų teisėja Adolfina Simaitienė atsižvelgė į tai, kad tai buvo pirmas kartas, kai vyras baudžiamas už tokį KET pažeidimą, o paskutinį kartą administracine tvarka baustas buvo prieš keturis metus. Anot teisėjos, tai rodo, kad R. J. Pilipavičius nėra piktybinis KET pažeidėjas. Ji taip pat sutiko, kad teisė vairuoti transporto priemones R. J. Pilipavičiui „yra itin reikšminga”, tad patenkino jo prašymą paliekant tik piniginę baudą.

Tačiau policija, akcentuodama, kad buvo padarytas vienas iš pavojingiausių KET pažeidimų, su tokiu pirmos instancijos teismo sprendimu nesutiko ir padavė skundą Klaipėdos apygardos teismui. Visgi teisėja Dalia Kursevičienė taip pat nusprendė, kad teisių atėmimas trims mėnesiams būtų neadekvati nuobauda R. J. Pilipavičiui, ji neatitiktų teisingumo ir sąžiningumo principų.

1 Comment

  1. Anonimas

    Suskis

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Irenijus Zaleckis užsidirbo dar vieną teistumą

Klaipėdos apygardos teismas nepalengvino buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio dalios –  pirmos instancijos nuosprendis baudžiamojoje byloje, ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Manekenės žūties byloje bausmės lieka tokios pačios

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs apeliacinius skundus, ketvirtadienį paskelbė nuosprendį manekenės Dovilės Didžiūnaitytės byloje. Kolegija, kurią sudarė teisėjai Kristina Kakurinė, Dalia ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Garsiai nuskambėjusi žmogžudystės byla bus nagrinėjama neviešai

Klaipėdos apygardos teisme antradienio rytą pradėta nagrinėti byla, kurioje kaltinimai dėl vyro nužudymo ir neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis ...
2024-01-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This